Left Bottom vmi

Archyvas

Vaitieku kavine_2Pirmadienį šilutiškiams duris atvėrė ir darbą pradėjo nauja kavinė - restoranas „Trukio stotelė“.

Tai iki šiol daug metų UAB „Šilutės baldai“ darbuotojus maitinusios Virginijos ir Vinco Vaitiekų šeimos „kūrinys“, kuriame bus galima gražioje aplinkoje papietauti dieną, ir kultūringai praleisti poilsio ar šventinį vakarą.

„Manome, kad šilutiškiai jau nusipelnė ir kasdienius pietus pavalgyti skoningoje aplinkoje, ir tiesiog pasimėgauti ta valanda, skirta poilsiui“, - su tokiomis mintimis naująją maitinimo įstaigą kūrė verslininkų šeima.

Dar iki kavinės atidarymo jie sulaukė ir ne vieno klausimo „kada?..“ O vakar šeima priiminėjo sveikinimus, kad naujam gyvenimui prikėlė dar vieną istorinį Šilutės pastatą, ir sėkmės palinkėjimus.

Rinkosi istoriškai tinkantį pavadinimą

Kodėl „Trukio stotelė“? Vaitiekai pasakoja, jog klausimų, kaip pavadinti naująją savo kavinę beveik nekilo. Žinomas krašto istorikas Pranas Avižinis jiems išaiškino, jog kaip tik šalia Lietuvininkų g. 13-ojo namo kadaise buvo siauruko geležinkelio stotelė „Trukio stancija“, o „trukis“ reiškia „traukinys“. Pasitarę su istoriku jie ir išrinko panašų pavadinimą, juolab, kad, pasak Virginijos, ir pats istorinis Lietuvininkų g. 13 numeriu pažymėtas pastatas tarsi prašosi istorinio pavadinimo.

Kavinės krikštatėviu pavadintas P.Avižinis jos atidaryme susirinkusiems svečiams priminė, jog tai išties istorinė vieta, o sklypą tuometinei stotelei, kaip ir daugeliui Šilutės statinių, skyrė dvarininkas Hugo Šojus. Tad šiuo pavadinimu šiandienos kavinę pavadinusi šeima, anot P.Avižinio, gali didžiuotis sauganti istorinę atmintį.  

Tiesa, istorikui dar bus ką veikti „Trukio stotelėje“, mat jaukų interjerą sukūręs klaipėdietis dizaineris Arvydas Mockus sakė tikslingai nelietęs sienų. Jis mano, kad ir jose ilgainiui turėtų atsirasti istorinius šio krašto momentus primenantys vaizdai.  
 
Bus ir dienos pietūs, ir muzikiniai vakarai
Vaitieku kavine_3
Prieš keletą metų įsigiję šias patalpas Vaitiekai sako jau tada pradėję planuoti, ką jose kurs. Ir žinoma, svarstė tik viešojo maitinimo įstaigos kūrimo galimybę - sritį, kurioje jie abu sukasi jau daug metų.
 
Pasak kavinės šeimininkų, dienos metu, iki 17 valandos, čia bus galima ramiai papietauti. Virginija pažada, jog ir vėl gamins savo firminį, daugelio šilutiškių jau pamėgtą šnicelį. Netolimoje ateityje ji žada pradėti kepti dar neseniai jos virtuvę „Šilutės balduose“ garsinusias bandeles, kurių būdavo bene 7 rūšys. Apskritai, „Trukio stotelės“ valgiaraštis bus artimas šio krašto virtuvei, čia ateityje bus galima ir kafijos su keksu paragauti.

Savaitgaliais kavinėje vyks muzikiniai vakarai - Vaitiekai žada pasikviesti džiazo ar kantri stiliaus muzikantus, galbūt šilutiškiai išgirs smuiko ir saksofono muziką.

„Mūsų vizijose ši kavinė - šiek tiek vyresnio amžiaus publikos ramybės ir pabendravimo uostas, toks, kokio Šilutėje iki šiol trūko“, - sako šeimininkai.       

Kavinės virtuvės darbui ir penkioms čia dirbsiančioms virėjoms vadovaus pati didelę patirtį turinti Virginija, o Vincui teks visi ūkiniai reikalai. Tėvams talkins ir dukra Živilė, ji imasi padavėjos - administratorės pareigų.

Stengsis, kad šilutiškiai būtų laimingi

„Trukio stotelėje“ yra kelios skirtingo dydžio erdvės, kuriose galima rasti ir atokesnį kampelį. Tokioje intymesnėje aplinkoje susėdus ir pasislėpus nuo pašalinių akių, bičiuliams ar darbo kolegoms bus labai jauku aptarti aktualias asmenines problemas, verslo reikalus.

Į kavinės atidarymą atvykęs Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis sakė, kad visada malonu, kai mieste kuriasi kažkas naujo ir gražaus. O „Trukio stotelėje“, anot mero, sukurta jauki - namų aplinka, tad jis neabejoja, kad ir Savivaldybės specialistams, ir netrukus šalia įsikursiantiems Šilutės teismo darbuotojams, čia bus labai patogu ir pietauti, ir darbo reikalus aptarti.

„Sveikinu jus, turėjusius tiek drąsos ir noro kurti grožį, ir linkiu,  kad čia visada būtų pilna klientų“, - sakė meras.

Naujosios Šilutės kavinės savininkams palinkėti sėkmės atvyko ir asociacijos „Už žmonių valdžią“ nariai, Šilutės verslininkai Daiva Žebelienė, Vladas Kainovaitis ,  Edvardas Jurjonas ir Dangira Čiakienė. Jie taip pat pasidžiaugė, kad mieste atgimsta dar viena vieta, ir linkėjo, kad naujuoju traukinuko Šilutė - Klaipėda maršrutu keliaujantys žmonės taip pat užsuktų ir į „Trukio stotelę“. 

Pasveikinti bičiulių šeimą ir pašventinti jų naująjį „kūdikį“ net iš Luokės atvyko buvęs Šilutės klebonas Virginijus Palionis.

Virginija ir Vincas Vaitiekai dėkojo visiems, žengiant šį šeimos žingsnį, palaikiusiems ir padėjusiems žmonėms: architektams, kolegoms verslininkams, įrangos tiekėjams. Anot jų, žmogui, kad būtų laimingas, reikia visai nedaug, ir vienas iš to „nedaug“ yra skaniai pavalgyti. „Tad ir stengsimės, kad mūsų kraštiečiai ir jų svečiai nuo šiol būtų sotūs ir laimingi“, - sakė jie.        

Komentarai  

 
#4 Vinta 2018-10-22 19:00
Visada labai džiaugiuosi, kai žmonės imasi naujų planų įgyvendinimo. Šį syk, labai nuliūdino nauja vieta. Interjeras puikus,kurtas nusimanančio žmogaus, tik matosi, kad "pasibaigė" jį savaip šeimininkai. Tos vazelės su neskoningom plastikinėm gėlėm, kito laikmečio kumoda (pagalvojo, kad nu gi antikvaras, tai tiks), kuri trenkia pelėsiu ir indai prasčiausios kokybės. Maistas, labai nuvylė, kaip ir aptarnavimas. O baisiausia, kad nauja vieta, o jau taip trenkia gaminamu maistu! Niekada negrįšiu ir kitam nerekomenduosiu . Priimkit ne asmeniškai. Turit kur tobulėti. Neįsikabinkit į "patyrusias", nieko neišmanančias virėjas. Nuoširdžiai linkiu, augimo ir sėkmės.
 
 
#3 jr 2018-10-22 17:52
Interjerui priekaistu neturiu, bet maistas ir aptarnavimas, tai jau ne ne, o visa tai vainikuoja personalo rukomu rukalu kvapas patalpose...
 
 
#2 Edita 2018-10-22 17:13
Kuo geriausios kloties “Trukio stotelei”.
 
 
#1 Jelena 2018-10-21 14:55
Restoranas per garsiai pavadinta, baras ar picerija butu tinkiamiau siai vietai. Interjeras suklijuotas is visiskai skirtingu stiliu, neskoningai. Virtuve tragiska, taip sugadinti tokia tauria zuvi, kaip starki ir lasisa, reikia labai "pasistengti". Rugstus marinatas ir kiausiniu plakinis tikrai ne pagerina, o sugadina skoni. Likom labai nusivile.
 
Sveikatos apsaugos ministras atnaujino higienos normą, pagal kurią nuo šiol sloguojantys ir kosintys vaikai gali lankyti darželius. Ar pritariate?

Ukmergės naujienos

kamieniniubank.lt