Įvairenybės

 

Lietuvikos darovsPer du pirmuosius šių metų mėnesius, lyginant su pernai, ne tik augo lietuviškų daržovių paklausa, bet ir atsirado per pus daugiau pirkėjų, kurie rinkosi vietines daržoves. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ skaičiuoja, kad per sausį ir vasarį šalyje užaugintų daržovių nupirkta apie 10 proc. daugiau nei pernai, o jas perkančiųjų padaugėjo net 55 proc.

tortasPrieš beveik tris dešimtmečius Lietuvos Respublikos Aukščiausiajai Tarybai pasirašius Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo aktą, buvo atverstas naujas puslapis modernios ir šiuolaikiškos valstybės istorijoje. Tai buvo tarsi naujas valstybės gimimas. Simboliška – 1990-aisiais šią dieną taip pat gimė daugiau kaip šimtas šiuo metu Lietuvoje gyvenančių asmenų, kurie save gali tapatinti su šiandienine Lietuva, įvertinti nueitą kelią ir padarytą pažangą.

 

Lietuviki trumpavaisiai_agurkaiJau tampa įprasta, kad su pavasariu į Lietuvos parduotuvių lentynas atkeliauja ir pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai. Pasak prekybininkų, trumpavaisiai agurkai traukia šviežių daržovių išsiilgusius pirkėjus – pirmosios šviežio derliaus daržovės neabejotinai visada yra laukiamiausia sezono naujiena. Tai jau antras iš eilės sezonas, kai lietuviai ankstyvą pavasarį gali džiaugtis lietuviškais trumpavaisiais agurkais, o salotomis bei ilgavaisiais agurkais – ištisus metus.

 

gallery-3-500x500Daugumai vaikų darželis yra jų švietimo pagrindas. Tai vieta, kur jie žaidžia ir kartu mokosi. Darželio lankymas – svarbus žingsnis mažo žmogaus gyvenime, neretai lemiantis jo tolesnę nuomonę apie švietimo įstaigas. Tai reiškia, jog jeigu vaiko patirtis darželyje bus neigiama (auklėtojos šiurkščiai elgsis, vaikui nebus skirta pakankamai dėmesio ir pan.), tuomet labai tikėtina, kad jis nenoriai eis ir į mokyklą. Ankstyvosios patirtys labai giliai išlieka vaiko atmintyje.

 

BlynaiTradicinis Užgavėnių patiekalas – blynai, kurie nebūtinai turi būti saldūs ar tokie, kuriuos mes esame pripratę valgyti kasdien. Per šias Užgavėnes palepinkite savo artimuosius ne tik blynais su šilauogėmis, bet ir blynais be glitimo, su morkomis ar net ožkos sūriu. Šiais įdomiais blynų receptais dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Ukmergės naujienos

kamieniniubank.lt