2016 metus „Šilutės“ krepšininkai baigė dviem pralaimėjimais

krepsinis silutes_komanda_DSC08099„Šilutės“ vyrų krepšinio komanda, kuriai vadovauja Robertas Kuncaitis, paskutinę 2016 metų savaitę žaidė dvejas rungtynėse išvykoje. Gaila, bet užbaigti metus pergalėmis nepavyko.

„Šilutė“ nusileido Šakių „Vyčiui“ rezultatu 88:83, o Vilniaus „Perlo – MRU“ komanda buvo pranašesnė 81:72.

Dabar „Šilutė“ turi 12 pergalių ir tiek pat pralaimėjimų bei užima 6 vietą turnyrinėje lentelėje.

Jau kitose rungtynėse „Šilutės“ komandoje turėtume pamatyti naują žaidėją – Arvydą Eitutavičių. Jis anksčiau rungtyniavo užsienyje ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Susitikimas su „Vyčiu“

Gruodžio 27 dieną „Šilutė“ Šakiuose susitiko su „Vyčio“ krepšininkais. Iškart taisykles diktavo šeimininkai ir po pirmojo kėlinio „Vytis“ pirmavo dviženkle persvara 24:14. Šią persvarą varžovai ir išlaikė didžiąją rungtynių dalį.

Tik ketvirtajame kėlinyje „Šilutė“ lyg prabudo ir pradėjo varžovams kibti į atlapus. Dariaus Kibildžio tolimas taiklus metimas leido mūsų ekipai išsiveržti į priekį 75:76. Bet pirmaujančiųjų vaidmens šilutiškiai neišlaikė, nes varžovai atsakė taip pat tolimu metimu.

„Šilurtė“ dar bandė varžovus stabdyti pražangomis, bet prie baudų linijos „Vyčio“ krepšininkams nesudrebėdavo ranka – jie pataikydavo baudos metimus (86:83).

D.Kibildis dar bandė komandą gelbėti tolimu metimu, bet jis nepasiekė tikslo ir teko pripažinti Šakių krepšininkų pranašumą.

„Šilutės“ komandai daugiausia taškų pelnė Aurelijus Pukelis – 19, Ulyssesas Thomasas – 16, Brianas Wanamakeris ir Augustas Šuliauskas – po 11.

Vilniečių nepavijo

Gruodžio 30 d. „Šilutė“ iškeliavo į Vilnių, kur susitiko su „Perlo – MRU“ komanda. Komandos žaidė apylygį žaidimą. Pirmasis kėlinys baigėsi 13:15 mūsiškių naudai.

Antrajame kėlinyje taiklesni buvo vilniečiai ir persvėrė rezultatą savo naudai. Trečiojo ketvirčio pradžioje šeimininkai atitrūko nuo „Šilutės“ 7 taškais – 37:32, tačiau mūsiškiams pavyko spurtuoti 10:2 ir persverti rezultatą – 41:42.

Bet šiuos spurtu „Šilutė“ ilgai nesidžiaugė, nes netrukus vilniečiai atsakė dar didesniu spurtu 12:0 – varžovai įgijo ženklią persvarą 53:42.

„Šilutė“ bandė vytis ir buvo priartėjusi prie varžovų – skyrė vos 3 taškai, bet tai nepadėjo pasiekti pergalės. 2016 metus „Šilutė“ baigė pralaimėjimu 81:72.

Išvykoje vėl geriausiai pasirodė Aurelijus Pukelis – 17 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, Brianas Wanamakeris – 15 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai, 4 atkovoti kamuoliai , Augustas Šuliauskas – 13 taškų.

Komandoje – naujokas

„Šilutė“ nusprendė pastiprinti savo komandą nauju žaidėju. Tai Arvydas Eitutavičius.

34 metų klaipėdietis praėjusį sezoną žaidė LKL čempionate už Alytaus „Dzūkijos“ komandą.  Jis vidutiniškai per vienerias rungtynes žaisdavo po 21 minutę, pelnydavo po 7,6 taško, atkovodavo po 1,9 kamuolio ir atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

A.Eitutavičius praeityje atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“, taip pat žaidė Ispanijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Čekijoje, Ukrainoje ir Lenkijoje.

Artimiausias rungtynes „Šilutė“ NKL čempionate žais sausio 7-ąją -išvykoje surems ginklus su Marijampolės „Sūduva – Mantinga“. Ten turbūt ir debiutuos A.Eitutavičius.

Exit mobile version