Savaitgalis artėja – renginių daugėja

RenginiaiArtėjantis savaitgalis šilutiškiams ir rajono gyventojams dovanoja didelę renginių puokštę. Kviečiame pasižvalgyti ir išsirinkti labiausiai sau patinkantį renginį.

Rytoj, ketvirtadienį, 17 val. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje įvyks Nacionalinės premijos laureato, dokumentinio kino režisieriaus Audriaus Stonio filmo „AVINĖLIO VARTAI“ pristatymas.

Dalyvaus filmo prodiuseris – brolis Gediminas Numgaudis OFM. Apie krikštą pasakojančioje juostoje filmo režisierius siekė atidžiau pažvelgti į Krikšto stebuklą. Pasak jo, filmo idėja prieš kelerius metus gimė Šv. Kazimiero provincijos viceministrui, broliui Gediminui Numgaudžiui, kuris tapo ne tik idėjos autoriumi, bet ir prodiuseriu. Filmas tarptautiniame Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje šiais metais pelnė pagrindinį prizą.

Penktadienį 15 val. švėkšniškių draugija „Tėviškė“ kviečia jaukiai susiburti Švėkšnos seniūnijos salėje ir kartu prisiminti šviesaus atminimo kraštiečius: visuomenininkę ir poetę Birutę Lengvenienę, prozininką, vaikų rašytoją, dramaturgą Rimantą Černiauską bei paminėti jo 65-ąjį gimtadienį.

„Birutė ir Rimantas buvo gyvosios Švėkšnos legendos. Juose slypėjo galinga kūrybinė jėga. Jie abu buvo Kūrėjo apdovanoti žavia prigimtimi, talentu, darbštumu, intelektu ir puikiu humoro jausmu. Visą savo gyvenimą ištikimai tarnavę poetinio žodžio mūzai, mūsų kraštiečiai Birutė Lengvenienė ir Rimantas Černiauskas, paliko neįkainojamą turtą – parašytas knygas, atminty išlikusias susitikimų akimirkas“.

Renginyje dalyvaus: Petras Lengvenis ir Helena Švanytė – Černiauskienė.

Penktadienį 16 val. Salos etnokultūros ir informacijos centre Rusnėje įvyks Raimondo Keteriaus meninės kalvystės parodos pristatymas.

Tą pačią dieną 18 val. Šilutėje skambės jubiliejinis Žilvino Žvagulio koncertas. Šiemet garsus atlikėjas savo 50-ąjį jubiliejų griausmingai atšventė vasaros estradoje, surengdamas šiai progai skirtą jubiliejinį koncertą, tačiau ties tuo atlikėjas nesustoja.

Įsibėgėjus rudeniui, Ž.Žvagulis kartu su savo programa „Visų laikų hitai“ rengia koncertinį turą per Lietuvą, kuriame pristato savo 30 metų muzikinį bagažą. Ištikimiausi gerbėjai koncertuose išgirs ne tik naujas, bet ir visiems gerai žinomas dainas skambant kitaip, mat viso turo metu daininką lydės gyvo garso grupė ir scenos draugai!

Bilietų kainos – nuo 8 Eur, koncerto dieną – 12 Eur

Penktadienį 18 val. Nacionalinės krepšinio lygos rungtynės Šilutės krepšinio salėje (Gluosnių g.) tarp „Šilutės“ ir „Žalgiris 2“ komandų.

Šeštadienį H.Šojaus Konferencijų centras kviečia į filmų peržiūras. 15 val. čia bus rodomas animacinis filmas vaikams ir visai šeimai. „Oi, laivas dingo“; 18 val.  – kriminalinis trileris „Transporteris: visu greičiu“. Bilietų kainos – 1,50 Eur.

Na o jei nesuspėjote aplankyti šių renginių, primename, kad viešojoje bibliotekoje veikia parodos: Mildos Kiaušaitės fotociklas „Keistame laike“; Rūtos Vytuvienės (Šilutės r.) rankdarbių iš popieriaus paroda; Kintų pagrindinės mokyklos 5 klasės mokinių tapybos darbų paroda „Rudens nuotaikos“ (mokytojas Aurimas Liekis).