Tyrimas: lietuviui skaniausia savo regiono duona

Duoda prekybos centre. / © silutesnaujienos.ltDidžioji dauguma Lietuvos gyventojų – 85 procentai – nuolat perka duoną. Lietuviui svarbu, kad ant stalo duona būtų ne tik lietuviška, bet ir iškepta jo rajone.

„Jau kelerius metus duonos pardavimai nekinta – jos nuperkama tiek pat. Kaip ir prieš porą metų, taip ir šiemet, daugiausia, apie 50 procentų, Lietuvoje nuperkama batono ir sumuštinių duonos, po 25 procentus – juodos ir šviesios duonos. Tačiau skirtinguose regionuose pirkėjų skonis skiriasi – Šiaurės Lietuvoje daugiau perkama juodos duonos, o Vakarų Lietuvoje populiaresnė šviesi duona“, – sakė MAXIMA LT Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

Anot jos, nors duonos perkama tiek pat kaip ir anksčiau, per pastaruosius metus išlavėjo klientų skonis – dabar dvigubai daugiau nei prieš porą metų perkama juodos duonos su įvairiais priedais – grūdais, riešutais, vaisiais ar morkomis.

Trečdaliu daugiau nuperkama ir saldžių duonos gaminių – ragaišių, pynių ir bandelių. Savo klientų ratą jau turi ir itališkoji ciabatta, ir prancūziškoji baguette, ir pagal kitų šalių tradicijas kepama duona.

Vienoje didžiausių sostinės MAXIMA XXX parduotuvių, įsikūrusioje Mindaugo gatvėje, per vieną dieną parduodama beveik 6 tūkstančiai vienetų duonos ir bandelių.

Exit mobile version