Usėnų vaikučiams sukurtas „boružių“ darželis

USENUOSE 2Spalio 30-oji jaunoms usėniškių šeimoms taps istorine diena – Usėnuose oficialiai atidaryta darželinukų grupė „Boružiukai“, kuri įkurta Usėnų pagrindinėje mokykloje. Jaunos mamos džiaugiasi, kad pagaliau baigėsi jų vargai, kai teko vaikus vežioti į kitą seniūniją ir skubėti grįžti į darbą.

Pirmąją grupę jau lanko 19 apylinkės mažylių nuo 2 iki 5 metų, netrukus ją papildys ir 20-asis. Mokyklos direktorės Liucijos Jasevičienės duomenimis, Usėnuose ir jų apylinkėse gimsta ir auga vis daugiau mažylių, tad ir lankančiųjų darželio grupę ateityje nemažės.

Išpildė pažadusUSENUOSE 1

Atidarymo juostelę dalimis karpė LR Seimo pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis, Šilutės r. savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, Seimo narys Artūras Skardžius, darželio patalpas rekonstravusios statybinės organizacijos UAB „Agrolira“ direktorius Algirdas Komskis.

Susirinkusiems tėvams ir mokyklos darbuotojams direktorė L.Jasevičienė pasakojo, kaip viename iš susitikimų su Seimo nariu K.Komskiu ji gavo pažadą, jog bus gauta pinigų darželinukų grupės patalpoms sutvarkyti, dėl tokios grupės įsteigimo susitarta su savivaldybės vadovu V.Laurinaičiu. L.Jasevičienė dėkojo minėtiems valdininkams, kad jie vykdo savo pažadus ir pasirūpino, jog usėniškių gyvenimo kokybė gerėtų.

Darželio grupė mokykloje įrengta vietoje buvusios staliaus darbų klasės, darželinukams padarytas atskiras įėjimas, įrengti tualetai, virtuvėlė ir vaikų miegamasis.

Geriausias būdas stabdyti emigraciją

USENUOSE 5Rajono meras V.Laurinaitis pasidžiaugė, kad jam pradėjus eiti mero pareigas Šilutės savivaldybėje jau atidaroma trečia darželinukų grupė. Tokios grupės atidarytos Vilkyčių, Vainuto mokyklose, rekonstruoti trys vaikų darželiai Šilutės mieste, o dėl likusių neremontuotų trijų miesto darželių rekonstrukcijos intensyviai deramasi ministerijose. Meras mano, kad tai geras ženklas Šilutės rajonui.

K.Komskis sakė, kad ikimokyklinio ugdymo sąlygų gerinimas ir patogesnio gyvenimo kūrimas jaunoms šeimoms yra geriausias būdas stabdyti emigraciją iš Lietuvos bei siekiant susigrąžinti iš užsienio ten jau išvykusiuosius.

Seimo narys A.Skardžius teigė, kad mūsų visuomenė gerai supranta, jog didžiausias dėmesys turi būti skiriamas mažiausiems piliečiams. Reikia padėti jiems užaugti sveikiems, protingiems, kad kiekvienas galėtų susirasti savo vietą globaliame pasaulyje.
Klebonas Vytautas Gedvainis kalbėjo apie usėniškius su pagarba. Jis sakė, kad Usėnuose gyvenantys žmonės yra darbštūs ir geraširdžiai, todėl jiems ir sekasi. Juk ne kiekvienoje gyvenvietėje dabar rasi tokį būrį vaikų ir specialiai jiems sudarytas tokias puikias sąlygas augti ir lavintis.

Be to, pasak V.Gedvainio, reta gyvenvietė taip rūpinasi savo maldos namais – Usėnuose juos suremontavo ir šildymu pasirūpino bendruomenė.

Naujos darbo vietos

Su Usėnų darželinukais dirba dvi auklėtojos – Jolanta Čiuvykinienė ir Ramutė Mikelkevičienė, taip pat dirba auklytė Silvija Arnašienė ir muzikos vadovė Zosė Židackienė.

Mažieji naujakuriai jau ir į šventę susirinkusiems svečiams parodė išmoktus pirmuosius žaidimus, o parodyti, ką moka „Jurgelis meistrelis“, buvo pakviestas Seimo pirmininko pavaduotojas K.Komskis.

Daugiau nuotraukų „Šilutės naujienų“ Facebook albume