Gyvenimas ir stilius

 

surplys2„Meilė - dovanojimas savęs kitiems, nieko neprašant už tai atlygiu“, - sako šio straipsnio pašnekovas Marius Surplys - 33 metų nuoširdus vyras, šaunus dviejų vaikų tėvas, Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro direktorius.

Dalindamasis mintimis apie tai, kas yra meilė, šis jausmas, kas yra dviejų priešingos lyties asmenų santykiai, M.Surplys maloniai grįžteli ir į savo paties keliolikos metų praeitį, kai gyvenimą ketino pašvęsti kunigystei. Tai yra būti nuolankiu Dievo tarnu ir visiškai atsiduoti šiam pašaukimui. Iki to jau buvo likęs vos... vienas žingsnis - vieneri metai iš šešerių. Pašnekovas šypsodamasis pripažįsta, kad nuo šio lemtingo žingsnio jį sulaikė paskutiniaisiais studijų seminarijoje metais pasikeitęs aplinkos vertinimas ir užgimęs vidinis konfliktas: kas svarbiau - pašaukimas ar pasirinkimas būti savimi be kaukės?

Pamario Erazmus_3Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos tarptautinio projekto Erasmus+ „Kinestetinio mokymo ir mokymosi įtaka mokinių ugdymo kokybės gerinimui” dalyvės - direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vitalija Kurpeikienė, projekto koordinatorė, anglų kalbos mokytoja, Iveta Ambrulaitienė ir lietuvių kalbos mokytoja Nijolė Kungelienė -  vyko į partnerių susitikimą Kipre. Septynias dienas vykusiame šalių partnerių susitikime pasidalinta patirtimi, pristatyti nauji kinestetiniai mokymo metodai, susipažinta su salos istorija, kultūra.

 

FB DSC_4232Juoda duona, medus, virtos bulvės su lupena, o desertui – būtinai varškės apkepas su daug naminės grietinės. Taip savo namuose Lietuvos šimtmečio šventės tradicinių patiekalų stalą įsivaizduoja Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas, nacionalinės Lietuvos virėjų rinktinės narys, restorano „Siesta“ šefas JAROSLAV ORŠEVSKI. Ir siūlo idėją: kaip šventinio stalo ruošimą paversti pramoga visai šeimai su ypatingais grybų virtinukais. Bei dalijasi moderniosios Lietuvos šimtmečio įkvėptos degustacinės vakarienės idėjomis: kaip tradiciniai lietuviški produktai ir patiekalai virsta netradiciškais, molekulinės virtuvės paliestais skonio kūriniais.

 

Mano meile_1_vietaMeilė gali būti aistringa, laukianti, besąlygiška, globojanti, netgi nelaiminga... Mes mylime savo vaikus, tėvus, mylimuosius, naminius gyvūnus. Tokios mintys kyla žiūrint į jūsų atsiųstas nuotraukas tradiciniam „Šilutės naujienų“ konkursui „Mano meilė“.

Taigi šiandien, šv. Valentino arba visų Įsimylėjėlių dieną, skelbiame šio konkurso nugalėtojus.

 

Pagrindin straipsnio_nuotraukaŠi savaitė yra pilna renginių ir švenčių. Užgavėnėms maišome tešlą blynams, Valentino dienai galvojame kaip nustebinsime savo antrąją pusę, o savaitės pabaigoje – vasario 16-tąją minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Taip pat šią dieną yra ir dar viena mums mažiau atpažįstama šventė. Sutinkami kinų Naujieji metai.
Kinų Naujieji metai prasideda nuo pirmosios Mėnulio jaunaties dienos, kuri gali būti bet kurią dieną nuo sausio 20 d. iki vasario 20 d. pagal Grigaliaus kalendorių, ir tęsiasi 15 dienų – iki Mėnulio pilnaties. Per šį, dviejų savaičių laikotarpį yra skiriamas didelis dėmesys pasiruošimui sutinkant naujuosius metus. Pagal kinų papročius, manoma, kad išvaizda ir nusiteikimas lemia ateinančių metų gyvenimą.

 

simtmetisalstybės atkūrimo šimtmečio proga Lietuva dovanoja pasauliui išskirtinį 100 dainų rinkinį, kurį nuo šiandien galima išgirsti vienoje iš didžiausių muzikos internetu klausymosi platformų pasaulyje - oficialioje Lietuvos „Spotify“ paskyroje (http://spoti.fi/2EAWqZG). Specialų grojaraštį sudaro įvairaus stiliaus ir skirtingo laikotarpio muzikiniai kūriniai – nuo folkloro ir klasikos, iki šiuolaikinės elektroninės muzikos atlikėjų.

 

5a7edccc31f2bVasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų. Gausus blynų ragautojų būrys patvirtino, kad blynai – lietuvių mėgstamas valgis. Pasak maisto tinklaraštininkės Astos Černės, modernėjantys receptai, atsižvelgiant į sveiką gyvenseną, rodo, kad blynai iš lietuvių virtuvės niekur nedingsta. O drauge tai ir puiki priemonė atšvęsti valstybės atkūrimo 100-metį.

Pasak etnologų, blynų valgymas Užgavėnių metu siekia apeiginius Saulės ritualus, kai paskutinės sočios vakarienės metu buvo palydima žiema ir pasitinkamas pavasaris. Šiandien jie dažniau jie ruošiami kaip šeimos patiekalas ir toliau nepraranda populiarumos ir reikšmės.

spalvoti sniego_seniaiŠilutėje gausiai pasnigo trečiadienio rytą, tačiau sniegu, kad ir nedideliu jo kiekiu, kai kurie šilutiškiai sugebėjo pasidžiaugti ir gerokai anksčiau.

Atrodo neįtikėtina, bet du šilutiškiai vyrai nulipdė sniego skulptūras - raudona širdele papuoštą sniego senį Valentiną ir pingvinuką Lolo. Prie šių įspūdingų sniego skulptūrų vyrukai darbavosi ne po vieną valandą, o kad birus sniegas išsilaikytų, purškė jį vandeniu, vėliau spalvino dažais.

 

art-2686809 960_720Ką žada jums žvaigždės šią savaitę? Pateikiame astrologinę prognozę visiems Zodiako ženklams.

Ukmergės naujienos