1000 eurų „Lietuvininkų vilties“ premija ir vėl nebus teikiama

 

lietuvininku-viltsŠiandien posėdžiavęs Savivaldybės „Lietuvininkų vilties” premijos komitetas nusprendė, kad premija ir šiemet nebus teikiama. Šilutės rajono gyventojai nepateikė nei vienos kandidatūros žmogaus, dirbančio su jaunimu. Niekam premija nebuvo įteikta ir pernai.

Šiemet vienintelis svarstytas pretendentas premijai gauti buvo degutiškis jaunasis ūkininkas Dovydas Lengvinas, kurio kandidatūra buvo pateikta dar pernai.

„Lietuvininkų vilties“ premijos paskirtis – skatinti su jaunimu dirbančius žmones. Anksčiau ši premija būdavo teikiama per Vasario 16-osios šventę.

„Lietuvininkų vilties“ premijos nuostatus ir premijos skyrimo komisiją tvirtina Savivaldybės taryba, nes ji yra premijos steigėja. Premijos paskirtis – jaunimui nuo 14 iki 29 metų burti, jų veiklai skatinti ir su jaunimu dirbantiems asmenims įvertinti. Premija teikiama asmeniui už pastarųjų dvejų metų laimėjimus buriant jaunus žmones, skatinant jų iniciatyvas ir bendruomeniškumą arba jeigu pasiekia ryškių laimėjimų kultūros, sporto, meno, mokslo srityse Lietuvoje ir už jos ribų. Premiją sudaro laureato diplomas, 1 000 Eur premija ir premijos statulėlė.