„1000 km Širdies žygio“ iniciatorius S.Bagdonas aplankė ir šilutiškius

IMG 9589Įveikęs 770 kilometrų „Širdies žygio“ kelią spalio 6 d. Šilutę pasiekė tauragiškis žygeivis Saulius Bagdonas. Jį mūsų mieste sutiko vos keli Savivaldybės administracijos atstovai ir Šilutės šeimų klubo narės.

„Tai, kas vyksta šiandien, yra tikra ir tikriau negali būti“, – sakė labdaros žygio, skirto rinkti aukas onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, iniciatorius, stiprindamasis šilta arbata.

Tauragiškio S.Bagdono ir organizacijos „Mamų unija“ inicijuotu „1000 km Širdies žygiu“ siekiama surinkti kuo daugiau lėšų Kauno klinikų Onkologinių ligų vaikų skyriui – planuojama nupirkti vaikiškų funkcinių lovų, gyvybiškai būtinų vėžiu sergantiems vaikams.

Šiuo metu skyriuje yra 16 palatų, iš kurių tik trijose yra  funkcinės lovytės. Visose kitose – plokščios standartinės lovos, visiškai nepritaikytos mažiesiems ligoniukams. Jie paromis guli nepatogiai, paramstyti įvairiomis antklodėmis, pledais.

Anot S.Bagdono, viena tokia funkcinė lova kainuoja apie 4-5 tūkst. eurų.

Apsilankymo metu Šilutėje žygeivis jau žinojo, kad nuo kelionės pradžios (rugsėjo 10 d.) suaukota apie 14 tūkst. Eur. Žygis baigsis spalio pabaigoje, ir S.Bagdonas tikisi, kad aukų suma sieks apie 20 tūkst. Eur. Už šią sumą pavyktų nupirkti 5 funkcines lovas.

Liga visad šalia

S.Bagdonas sakė, kad onkologine liga sergantis žmogus buvo ir jo  artimoje aplinkoje. „Labai gerai žinau, kas yra vėžys, chemoterapija, slenkantys plaukai, gyvenimas onkologinių ligų skyriuje, ašaros ir neviltis“, – pripažįsta žygeivis.Atvykusiems į susitikimą šilutiškiams jis atviravo, kad pats yra tik mažas sraigtelis, norintis atkreipti dėmesį, paskatinti susimąstyti. Žmonių norai ir svajonės turėti gražių drabužių, naujų automobilių, prabangių namų – beprasmiai, palyginti su žmonių svajonėmis dar gyventi…

Šilutiškiai S.Bagdoną žino iš jo surengto labdaringo bėgimo, skirto padėti vėžiu sergančiam naumiestiškiui Emiliukui. Šio bėgimo, kuriame aktyviai dalyvavo ir šilutiškiai, metu surinktos lėšos padėjo laiku gydyti berniuką, ir šiandien mažylis yra visiems dėkingas, nes gali šypsotis bei džiaugtis gyvenimu.

„Džiaugiuosi, kad ir šis žygis paskatins bendruomenes susitelkti, padėti vieni kitiems. To labai trūksta šiame skubėjimo, lenktyniavimo pasaulyje, kai pamirštame pastebėti ar nuoširdžiai padėkoti“, – sakė S.Bagdonas.sirdies zydis_bagdonas_su_silutiskemis

Žygeivis neslėpė, kad jį nustebino šilutiškių abejingumas „Širdies žygiui“. Kituose miestuose atsirado iniciatorių, kurie surengė S.Bagdono susitikimus su vaikais, įvairiomis organizacijomis, rengė seminarus ir diskusijas apie onkologines ligas bei tai, kaip būtų galima teikti pagalbą sergantiesiems.

„Šis žygis – mano gyvenimo kelionė. Aš juo džiaugiuosi taip, kaip džiaugiausi savo abiejų vaikų atėjimu į šį pasaulį“, – prisipažino S.Bagdonas.

Kai S.Bagdonas, įveikdamas širdies formos kelią, lankėsi Ventės rage, prie jo prisijungė ir garsus gamtos fotografas Marius Čepulis. Gamtininkas teigė, kad didžiulė garbė kartu su S.Bagdonu žygiuoti už vaikus, kuriems labai reikalingas palaikymas.

„1000 km širdies žygio“ organizatoriams svarbu išjudinti visuomenę kartu paremti sergančius vaikus ir surinkti kuo daugiau lėšų. Paaukoti galima iki spalio pabaigos skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 Eur) arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT51 7400 0322 6692 3810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

Daugiau nuotraukų „Facebook“ albume.