11-ojo Tarptautinio žuvienės virimo čempionato „Įdomybių katilas“

Plakatas kreives-1Jau visai čia pat rugsėjo 7-oji, kuomet 11-asis Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas jus pakvies į 60-ies žuvienės katilų alėją.

Didelė tikimybė, kad istorinėje Šyšos kilpoje tądien švartuosis net du kurėnai, ir ta graži „Germanikos“ iš Sakūtėlių tradicija virti žuvienę kurėne bus pratęsta ir šiais metais.

Komandos demonstruoja vis didesnį originalumą, prašydamos leisti naudoti oficialų žuvienės logotipinį ženklą savo reikmėms. Vilniečiai ir elektrėniškiai į čempionatą atvyks automobiliais, kuriuos puoš specialūs čempionato logotipiniai ženklai, kaip kokiose Dakaro ralio lenktynėse.

Čempionato koncertinėje programoje – Gintarė Karaliūnaitė, „Kitava“ ir „Išjunk šviesą“, taip pat mūsų miesto grupė „Prieskonis“. Na, kaip jaunimui su tokiu pavadinimu, pusvalandžiui neužleisti didžiosios scenos?..

Visi, prisidedantys prie Žuvienės virimo čempionato organizavimo, šiuo metu gyvename įdomiausią, „nekantrųjį“ laikotarpį, laukdami, kada pagaliau bus galima duoti startą masiniam žuvienės virimui. Komandos senbuvės tam jau ruošiasi, kaip kokiam pasaulio vyrų krepšinio čempionatui. Ar išvirsime 4 tonas žuvienės, dar nežinome, nes pagrindinis komandų registracijos bumas, kaip rodo patirtis, būna paskutiniąją savaitę prieš čempionato startą.

Pats čempionatas yra ypač puiki proga atvykusiems susipažinti ir su unikaliu Pamario krašto ir ypatingos architektūros miestu – Šilute. Šilutės H. Šojaus muziejaus direktorė Indrė Skablauskaitė dar kartą patvirtino, kad lankytojų iš kitų miestų skaičius žuvienės virimo dieną, H. Šojaus muziejuje, ženkliai padidėja. Taip yra todėl, kad įsikūrusios istorinėje Šilokarčemos aikštėje, komandos gaudo kiekvieną laisvą akimirką kartu patenkinti savo turistinį smalsumą.

Kai pasižiūrime į mūsų istorinę aikštę, atrodo, kad joje – begalinė erdvė ir be galo daug vietos. Tačiau, kai joje reikia sutalpinti visą mūsų katilų alėją su komandomis, žiūrovais ir prekybininkais, tenka spręsti įvairiausius galvosūkius, nes visi nori būti matomi ir būti pačiame veiksmo epicentre.

Kol kas dar nevėlu ir Jums užregistruoti savąją komandą, reikia tik noro, katilo, žuvies ir svarbiausia – geros bendraminčių kompanijos.

Tinginiams ir niurzgliams tądien geriausia likti namie ir negadinti nuotaikos nei sau, nei kitiems. Į Žuvienės virimo čempionatą ateikite visą savo negatyvą palikę už šventės prieigų. Kuo daugiau paragausite skirtingesnių ir įvairesnių žuvienių, tuo geresniais degustatoriais ir ekspertais galėsite jaustis, mintyse rašydami komandoms savo vertinimo balus.

Tegu visi virėjai ir svečiai rugsėjo 7 dieną pajunta mūsų krašto žmonių svetingumą ir vaišingumą, ir išsiveža neužmirštamas emocijas. To visiems ir linkime, kaip, beje, ir gero oro.

Pagarbiai, čempionato sumanytojas ir vyriausiasis šefas Marijus BUDRAITIS.