Šilutėje pasodinta nauja – 300 medelių alėja

Penktadienio rytą Šilutėje nuskambėjo paskutinis šių metų akcijos „Darom“ akordas – šalia dviračių ir pėsčiųjų tako į Traksėdžius rinkosi gausus talkininkų būrys: apie pusantro šimto žmonių pasodino 300 jaunų medelių.

Sodinti medelių susirinko Savivaldybės ir jos įstaigų vadovai bei kolektyvai.

Į naujosios medžių alėjos sodinimo akciją ties pernai rekonstruotu dviračių taku į Traksėdžius vieni pirmųjų atskubėjo Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis su būreliu darbuotojų.

Kalbinamas jis sakė, kad jau prieš metus, rekonstravus dviračių taką, kilo mintis jį iš abiejų pusių apsodinti medžiais – kad būtų gražu, ekologiška ir kad Šilutės kraštas toliau pateisintų žaliojo miesto vardą.

Visų rajono seniūnijų, savivaldybės administracijos ir savivaldybės įmonių vadovai pasitarimo metu idėjai pritarė. Pradėjus ruoštis akcijai, vieni pirmųjų atsiliepė ir įmonė „Šilutės baldai“, kurios vadovai pasirūpino dar ir kuoleliais medeliams pririšti.

Penktadienį į miesto pakraštyje vykusią talką susirinko ne tik visi Šilutės seniūnijos vyrai, vadovaujami seniūno Raimondo Steponkaus, bet ir beveik visų kitų rajono seniūnijų atstovai. Kintų seniūnas Antanas Kližentis sakė negalėjęs praleisti tokios gražios akcijos, kuriose dalyvauti stengiasi visada. Iš Juknaičių atvažiavusi Natalija Domarkienė taip pat pasidžiaugė, kad medelių sodinimo akcijos mūsų krašte vyksta bene nuo Lietuvos tūkstantmečio jubiliejaus 2009 m.

Savivaldybės Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas Remigijus Rimkus pasakojo, kad iš viso tądien pasodinta apie 300 medelių – klevų, berželių ir gudobelių. Medeliai buvo nupirkti iš Marijampolės Parko medelyno, Savivaldybei tai atsiėjo beveik 8000 eurų.

Pasak seniūno R. Steponkaus, dar keliolika medelių šiemet pasodinta tose Šilutės vietose, kur jie anksčiau buvo nulaužti ar neprigijo.