Naujiena: sukčiai jau apsimeta ir ugniagesiais

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) gavo informaciją, kad jau pasitaiko atvejų, kai nepažįstami asmenys, apsimetę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) darbuotojais, lanko gyventojų butus ir išvilioja ar tiesiog pavagia pinigus.

Departamentas parengė atmintinę apie tokias akcijas. 2023 m. šalyje bus vykdomos 3 prevencinės akcijos: „Padėk artimui“, „Saugūs namai“ ir „Būk budrus, išvenk gaisro“.

Akcija „Padėk artimui“ vykdoma visus metus. Jos metu vienišus, senyvus, neįgalius, auginančius nepilnamečius vaikus asmenis, turinčius specialiųjų poreikių ir gyvenančius riziką keliančiuose būstuose lanko priešgaisrinės tarnybos ir savivaldybių darbuotojai.

Akcija „Saugūs namai“ vyks I-II ketvirtį, o akcija „Būk budrus, išvenk gaisro“ – III-IV ketvirtį. Šių akcijų metu gyventojus lanko priešgaisrinės tarnybos darbuotojai.

Visų prevencinių akcijų tikslas – skatinti gyventojus įsirengti dūmų detektorius bei skleisti su gaisrine sauga susijusias žinias, o ne tikrinti būstų gaisrinę saugą.

PAGD pataria, kaip įsitikinti, jog jus lanko PGT darbuotojas, o ne sukčius: PGT darbuotojas dėvi uniformą su specialiais skiriamaisiais ženklais; paprašius darbuotojas privalo pateikti vidaus tarnybos pareigūno pažymėjimą; akcijų metu pareigūnai niekada nesiūlo mokamų paslaugų ir neprašo už nieką susimokėti.

Kilus įtarimui paskambinkite į priešgaisrinės tarnybos teritorinį padalinį ir pasiklauskite apie vykdomą akciją ir ar atvykęs pareigūnas yra šios tarnybos darbuotojas.

Pagal pagd.lrv.lt inf.