7 maisto produktai, skatinantys smegenų veiklą

goji-berries-and-nutsAr žinote, kad tam tikri maisto produktai skatina smegenų veiklą? Intensyviai mąstant, per vieną valandą smegenys gali sudeginti iki 100 kalorijų, tad nieko keista, kad po ilgos darbo dienos jaučiamės tokie alkani!

Būtent todėl yra labai svarbu atsakingai rinktis maistingus ir sveikus produktus.

Kaip ir kūnui, taip ir smegenims maistas yra reikalingas tam, kad būtume energingi. Kuo daugiau vitaminų ir kitų naudingų medžiagų gauname iš maisto, kurį valgome, tuo stipresni esame ir protiškai, ir fiziškai.

Obuoliai

Obuoliai padeda apsaugoti smegenis nuo neurogeninės kilmės susirgimų, tokių kaip Parkinsono ir Alzheimerio. Valgant obuolius taip pat galima apsisaugoti nuo bakterijų, grybelio ir virusų.

Uogos

Uogos turi daugybę antioksidantinių savybių, kurios gali padėti apsaugoti smegenis nuo laisvųjų radikalų susidarymo. Kasdien valgant bent saują uogų galima sumažinti insultą ar atminties praradimo galimybę.

Riešutai

Riešutai – dar vienas smegenims naudingas maisto produktas. Jie turi ypač daug vitamino E, kuris padeda sumažinti atminties praradimo riziką senstant. Riešutuose gausu sveikųjų riebalų, kurie skatina smegenų veiklą. Rinkis graikinius ir migdolų riešutus.

Ciberžolė

Ciberžolė (geltonasis prieskonis, aptinkamas karyje) savo sudėtyje turi kurkumino, kuris pasižymi kaip veiksmingas antioksidantas ir padeda apsaugoti organizmą nuo uždegimų.

Įvairūs uždegimai yra susiję su daugybe rimtų ligų, tokių kaip insultas ar silpnaprotystė. Būtent dėl šios priežasties bent retkarčiais rinkis indiško maisto restoraną arba pabandyk pasigaminti indiškų patiekalų namuose.

Kiaušinių tryniai

Kiaušinių tryniuose yra cholino – tai viena svarbiausių, smegenis maitinančių, medžiagų. Ši medžiaga padeda smegenims išlaikyti atmintį.

Lašiša

Lašiša yra turtinga omega-3 riebalų rūgščių, kurios skatina smegenų veiklą.  Omega-3 dalyvauja nervinių ląstelių medžiagų apykaitos procesuose. Dėl šios priežasties omega-3 gerina ir išlaiko puikią atmintį.

Austrės

Austrės – tai geležies ir cinko šaltinis. Šis gurmaniškas patiekalas padės išlaikyti nepriekaištingą atmintį ir palaikys gebėjimą susikoncentruoti. Austrėse, kaip ir lašišoje, gausu smegenų veiklą skatinančių omega-3 rūgščių.