Vainute aktyvios bendruomenės ir visuomeninė taryba

vainutas valdziaSavivaldybės vadovai, pristatydami ataskaitas, aplankė Vainuto seniūniją.

Vainuto seniūnas Vitalijus Mockus už pagalbą dėkojo aktyviems bendruomenės nariams, seniūnaičiams, kurių dėka seniūnijos gyvenimas tampa turtingesnis ir turiningesnis.

Jis sakė, kad seniūnijoje daug socialiai remtinų žmonių, kuriems kasmet išmokama per milijoną litų iš Savivaldybės biudžeto.

Merė D.Žebelienė už aktyviai įgyvendinamus projektus dėkojo aktyvioms Vainuto bendruomenėms, pasidžiaugė stebėjimo kamerų Savivaldybės teritorijoje atsiradimu, iš kurių 5 bus įrengtos Vainute.

Konstatuota, kad buvo būtina uždaryti Gorainių pradinę mokyklą. Apžvelgta neguodžianti demografinė statistika: iš Vainuto seniūnijos per metus išvyko 65 asmenys ir 72 vaikai.

Administracijos direktorius R.Ambrozaitis konstatavo gana skurdų biudžetą, skirtą kelių bei melioracijos sistemos priežiūrai, kvietė būti šeimininkiškais ir saugoti tai, ką turime, nepradžiūvus keliams nevaryti sunkiasvorės technikos ir taip prastos būklės keliais.vainutas 2012

Policijos komisariato viršininkas S.Mikutavičius pasakojo, kad Vainuto seniūnija pakankamai saugi: pernai užregistruota tik 41 nusikalstama veika, iš kurių 8 – smurto artimoje aplinkoje atvejai. S.Mikutavičius pasidžiaugė policijos visuomenine taryba, kurios sudėtyje yra ir vainutiškis, Tarybos narys V.Laurinaitis, taip pat seniūnijos gyventojų pilietiškumu, tuo, kad jie pateikia daug informacijos apie viešosios tvarkos pažeidimus.

UAB „Šilutės vandenys“ direktorius A.Markvaldas sakė, kad fekalinės kanalizacijos projektas Vainute jau baigtas įgyvendinti, šiuo metu vykdomi baigiamieji darbai, priminė, kad iki gegužės mėnesio galima kreiptis dėl įvairių gedimų, dėl projekto vykdymo metu iškilusių problemų. Prie nuotekų tinklų gyventojai savo sodybas jungia vangiai ir tai, pasak direktoriaus, veikia visos gyvenvietės ekosistemą, nes tikėtina, kad kanalizacijų turinys patenka į paviršinius vandenis. A.Markvaldas kvietė būti sąmoningais ir nedelsiant pranešti pamačius gedimą ir vandens nutekėjimą.

„Sodros“ Šilutės skyriaus vadovė B.Kleinaitė pristatė pensijų reformos naujoves, o F.Bajoraičio viešosios bibliotekos direktorė D.Užpelkienė priminė, kad be knygų skaitymo bibliotekoje galima mokytis kompiuterinio raštingumo, sumokėti mokesčius, pateikti pajamų deklaracijas, atsisiųsti įvairius  blankus, užpildyti prašymus ir daugelį kitų darbų atlikti.