Šilutės ligoninėje – įvertinimų lietus

mediku diena sveikinimai1Ketvirtadienį, gegužės 8 d., Šilutės ligoninėje lijo tikras gėlių, sveikinimų ir įvertinimų lietus – čia buvo pagerbti ilgamečiai įstaigos darbuotojai, taip pat neseniai Sveikatos apsaugos ministerijos aukštus įvertinimus pelnę medikai.

Ministeriją stebino šilutiškių delegacijos gausa

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus pasidžiaugė, kad tądien ligoninės salė nesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti šventiniame susirinkime. Tai rodė, jog medikai džiaugiasi kolegų įvertinimu, nori dar kartą pasidžiaugti jų sėkme ir juos pasveikinti.

Praėjusieji 2013-ieji metai, pasak D.Steponkaus, šiai Šilutės gydymo įstaigai buvo kaip niekad svarbūs ir kaip niekad sėkmingi. „Akivaizdu, kad Šilutės ligoninės veikla tampa žinoma plačiai Lietuvoje. Mus mato, vertina, pripažįsta. Sulaukėme ne vieno aukšto svečio iš sostinės – ministro pirmininko patarėjo A.Vinkaus, Seimo pirmininkės L.Graužinienės ir kitų. Tai ženklas, kad mes esame svarbūs ir įdomūs, todėl ir įstaigos perspektyva, mano nuomone, puiki“, – kalbėjo ligoninės vadovas D.Steponkus, vildamasis, kad šie 2014-ieji metai bus naujų projektų įgyvendinimo, investicijų pritraukimo metai.

Ypač džiugu, kad buvo pastebėtas ir įvertintas čia dirbančių medikų profesionalumas, o dirbantieji periferijoje, anot D.Steponkaus, ne visada yra pamatomi ir išgirstami sostinėje.

Šiemet šilutiškiai pamatyti. Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimu, nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas suteiktas Šilutės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojui Vytautui Žvirbliui, Lietuvos nusipelniusio gydytojo vardas – Traumatologijos skyriaus vedėjui Aduliui Valodskai.

LR Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus padėkos raštai įteikti Pediatrijos skyriaus vedėjai Vaidilutei Intienei ir vyr. slaugytojai Renutei Misiukonienei. Šios ilgametės medikės, D.Steponkaus žodžiais tariant, sužavėjo A.Butkevičiaus patarėją Antaną Vinkų, kuris neseniai lankėsi Šilutėje, – jis ir pastebėjo aukštą jų kvalifikaciją.

Būtent šiems medikams skirtos gėlės nugulė ligoninės salės stalą, o D.Steponkus pasidžiaugė, kad šie kolegos dirba Šilutės ligoninėje. Jis prisiminė, kad ir balandžio 25 dienos iškilmingame renginyje, kuris buvo skirtas Medikų dienai, organizatoriai ir ministerijos atstovai nepajėgė nuslėpti nusistebėjimo atvykus gausiai šilutiškių delegacijai. „Iš kur jūsų, šilutiškių, tiek daug?“ – toks klausimas pralinksmino Šilutės ligoninės vadovą.

„Į tai atsakiau, kad mes visi labai gerai dirbame“, – smagiai sakė D.Steponkus.mediku diena sveikinimai

Bet, anot vyr. gydytojo, jei ir toliau šilutiškiai taip šluos aukštus apdovanojimus, tai netrukus teks iškelti kur nors laboratoriją ir vietoje jos įrengti apdovanojimų muziejų…

Kartu jis pasidžiaugė, kad prie jau įvertinimus pelniusių veteranų šliejasi ir neatsilikti, „atitikti bendrą ligoninės įvaizdį“ stengiasi visas būrys jaunųjų kolegų.

D.Steponkus dar kartą pakvietė į priekį V.Žvirblį, A.Valodską, V.Intienę ir R.Misiukonienę išklausyti sveikinimų.

„Ačiū, kad esat šalia mūsų, likit ir toliau tokie pat šaunūs“, – tokiais žodžiais į kolegas kreipėsi Lietuvos gydytojų sąjungos Šilutės skyriaus nariai su pirmininke Audrone Pikžirniene priešakyje, kitų skyrių gydytojai ir slaugytojos.  

Begalę akmenėlių – tarsi išgelbėtų gyvybių simbolius – į taurę sudėjusios Traumatologijos skyriaus slaugytojos įteikė savo vedėjui A.Valodskai. „Džiaugiamės, kad dirbame kartu su jumis“, – sakė slaugytojos.

Visų apdovanotųjų mintis išsakė V.Žvirblis, pastebėjęs, kad lengva dirbti su tokiu kolektyvu, kur visi vienas kitą iš pusės žodžio supranta. Todėl savo apdovanojimą jis pavadino visų ligoninės darbuotojų nuopelnu.

Pastebėtos ir ilgametės specialistės

„Tie, kas ligoninėje dirba jau seniai, turėtų ir toliau laikyti aukštai pakeltą kartelę, nes į juos lygiuojasi jaunieji“, – kalbėjo D.Steponkus, pereidamas prie kitos malonios susirinkimo dalies.

Padėkos, gėlių puokštės ir atminimo dovanėlės tądien dar įteikti ligoninės darbuotojoms, kurios šiai įstaigai atidavė po 40 metų.

Būtent tiek metų sąžiningai ligoninėje dirba klinikos laborantė Zelma Gintarienė, operacinės anestezistės Nijolė Saldauskienė ir Aldona Budrikienė bei skalbyklos vedėja Eugenija Šimanauskienė.

Pasak D.Steponkaus, gydytojai nepadarytų nė pusės tų darbų, kuriuos padaro, jei už jų nugarų nestovėtų šios savo darbą sąžiningai atliekančios specialistės.