Nuspręsta: kadetus kurdins Rusnės specialiojoje mokykloje

rusnes specialiojiJau mažiausiai penkerius metus kalbama apie planus Rusnėje įsteigti Jūrų kadetų mokyklą. Tiek laiko į Šilutę važinėjo sumanymo autoriai – Krašto apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijų delegacijos, tiriančios mokyklos steigimo vietą – galimo kadetų apgyvendinimo, mokymo ir ugdymo sąlygas.
Nuolat besikeičianti Savivaldybės valdžia pagaliau apsisprendė, kad tokia mokykla rajonui yra naudinga. O prieš savaitę Savivaldybės tarybos posėdyje nuspręsta pritarti Jūrų kadetų mokyklos steigimui Šilutės r. Rusnės specialiosios mokyklos pastate, esančiame Taikos g. 2, Rusnėje.

Šis sprendimas jau perduotas minėtoms ministerijoms, kad jos pradėtų mokyklos steigimo procedūras. Beje, Savivaldybės darbo grupė, kuri tyrė kadetų mokyklos įsteigimo galimybes mūsų rajone, pageidauja sąlygos, kad šios mokyklos steigėjos būtų Švietimo ir mokslo bei Krašto apsaugos ministerijos, ir neužkrautų steigėjo funkcijos Savivaldybei.

Savivaldybės tarybos posėdžio metu Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pirmininkas Šarūnas Laužikas abejojo, ar verta nurodyti tikslų adresą, kur galėtų būti steigiama Jūrų kadetų mokykla. Gal tiesiog sprendime galėjo būti numatyta, jog Šilutės r. savivaldybė sutinka steigti tą mokyklą.

Mero pavaduotojas Algirdas Gečas sakė, jog šiuo klausimu daug diskutuota ir apsispręsta kadetų mokyklą steigti būtent Rusnėje, ir geriausia, kaj ji būtų įkurta specialiojoje mokykloje. Pasak A.Gečo, specialioji mokykla neišnaudoja visų turimų patalpų, moksleivių skaičius nesiekia nei pusės, kiek šioje mokykloje galėtų būti ugdoma ir apgyvendinta.

Jūrų kadetų mokyklai būtų perduotas vienas Rusnės specialiosios mokyklos pastatas, sudarytos galimybės naudotis sporto baze, valgyklos paslaugomis.

Be to, pasak A.Gečo, Jūrų kadetai bendrojo lavinimo pamokas galėtų lankyti Rusnės pagrindinėje mokykloje. O tai reiškia, kad ši mokykla, pasipildžiusi 60-70 moksleivių, vėl galėtų pretenduoti į vidurinės mokyklos statusą, o vėliau gal net tapti gimnazija.