Gatvėse ir stovėjimo aikštelėse bus ryškios linijos

gatviu zenklinimasArtėjant rugsėjo 1-ajai per miestą važiuoja horizontalųjį gatvių ženklinimą ryškinantys komunalininkai. Taip ruošiamasi metui, kuomet į gatves plūstelės moksleivių pulkai.

Gatvių ženklinimui – 10 500 eurų

Šilutės seniūnijai priklausančių gatvių horizontaliojo ženklinimo paryškinimui kasmet iki šiol buvo skiriama apie 35 tūkst. litų. Panaši suma – apie 10 tūkst. eurų – iš Šilutės seniūnijos biudžeto skirta ir šiemet.

Papildomai apie 500 eurų skirta dviračių tako centrinės gatvės šaligatviuose pažymėjimui, – apie tai informavo Šilutės seniūno pavaduotojas Algirdas Ivanauskas.

Specialią dažymo techniką įsigijusio „Šilutės komunalininko” darbininkai dirba tik tose gatvėse, kurios nepriklauso Klaipėdos regiono kelių direkcijai. Pastaroji rūpinasi žymėti Lietuvininkų, Klaipėdos, Tilžės, Rusnės, Cintjoniškių nuo Ramučių g. iki sankryžos su Pramonės g., Pramonės ir Žalgirio gatvių linijas.

Automobilių vietos bus pažymėtos

Jau šią arba ateinančią savaitę bus pažymėtos ir automobilių stovėjimo vietos neseniai atnaujintoje Cintjoniškių gatvėje. Čia iš Kelių plėtros programos lėšų jau sutvarkyti šaligatviai nuo Gluosnių g. iki susikirtimo su H.Šojaus gatve, vienoje gatvės pusėje buvo šiek tiek praplėsta ir automobilių stovėjimo aikštelė.

„Šilutės naujienų“ skaitytojai domėjosi, kodėl naujojoje aikštelėje nesužymėtos vietos automobiliams statyti. Anot skambinusiųjų, toli gražu ne visi vairuotojai savo mašinas stato galvodami apie tai, kaip palikti daugiau vietos kitoms, todėl reikėtų, kad statymą reglamentuotų ir tokius vairuotojus drausmintų horizontalios linijos.

A.Ivanauskas patikino, jog apie tai buvo pagalvota. Komunalininkai ateis ir iki šios vietos, ir kiekvienam automobiliui šioje aikštelėje bus palikta po 2,5 metro vietos, – taip kaip reikalauja įstatymai.