Policijos rėmėjai – didžiausi pareigūnų talkininkai

policijos remejai_1Šilutės policijos komisariato pareigūnai akcentuoja didelį policijos rėmėjų indėlį į rajono gyventojų saugumą.

Šilutės r. PK pareigūnams palaikant viešąją tvarką visuose renginiuose jiems talkina iš viso 29 policijos rėmėjai. Daugelis jų šį darbą neatlygintinai dirba jau ne vieną dešimtmetį.

Šilutės r. PK Veiklos skyriaus viršininkė Jurgita Nausėdienė vardija Stasio Tunilos, Alfonso Šepučio, Adomo Kuzminsko, Antano Kliženčio, Valentino Gecevičiaus, Rolando Miliaus pavardes. Pasak PK atstovės, dauguma šių vyrų Šilutės policijai talkina jau apie 15 metų.

Policijos rėmėjai kartu su pareigūnais reaguoja į įvykius, padeda jiems užtikrinti eismo saugumą pėsčiųjų perėjose, patruliuoja, dalyvauja vykdant prevencines priemones siekant užkardyti nepilnamečių teisės pažeidimus, lanko parduotuves, kuriose prekiaujama alkoholiu ir rūkalais ir informuoja policiją apie alkohoilį nepilnamečiams parduodančius asmenis. Jie taip pat dalyvauja prevencinėse priemonės, valstybinių švenčių minėjimuose, mokymuose bei diskusijose dėl smurto artimoje aplinkoje ir t.t. 

„Šie žmonės labai stengiasi, patys rodo iniciatyvą, nuolat klausia mūsų kur reikėtų jų pagalbos. Iš viso jie per 2017 metus išdirbo 1441 valandą, t.y., kiekvienas po maždaug 50 valandų “, – pasakoja J.Nausėdienė.

Iniciatyvumu žavi ir ne vienas jaunas žmogus. Štai neseniai pareigūnams į pagalbą pasisiūlė jauna trumpam į namus grįžusi šilutiškė studentė. Mergina savo laisvadienius skyrė tam, kad su policijos ekipažu važiuotų į įvykius.

„Tai išties yra didžiulė parama mums, ir tai didžiulis indėlis į viso rajono saugumą. Esame labai dėkingi šiems žmonėms“, – sakė J.Nausėdienė.