Šilutės „Žibutė” bendram tikslui suvienijo Lietuvos darželius

 

100 zingsniu_Lietuvai_2Spalvomis ir gera nuotaika vasario 9-ąją nušvito lopšelio – darželio „Žibutė” kiemas. Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui, dalyvauti pilietinėje akcijoje „100 žingsnių Lietuvai” visą Lietuvą pakvietė šio darželio kolektyvas.
„Žibutės inicijuotą pilietinę akciją palaikė darželiai daugelyje Lietuvos miestų.

„Galvojame, mums pavyko suvienyti Lietuvos ugdymo įstaigas bendram gražiam tikslui”, – apie pavykusią akciją kalbėjo „Žibutės” direktorė Raimonda Jaruškevičienė.

Vasario 16-oji – pati reikšmingiausia Lietuvos istorijos data. Valstybės atkūrimo šimtmečio akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskata susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai ir kokius svarbiausius tikslus mes keliame sau. Juk šiandienos herojus yra kiekvienas Lietuvos pilietis. Tai aktyvus XXI amžiaus Lietuvos kūrėjas, suvokiantis, kad nuo jo kasdieninių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsimi Lietuvos valstybės ir tautos istorijos įvykiai.

„Norėjome padovanoti Lietuvai 100 žingsnių. Kaip sveikatą propaguojantis darželis norėjome parodyti, kad judame į priekį, kad einame į Lietuvą. Kas žino, galbūt ateityje mūsų darželio auklėtiniai vadovaus mūsų šaliai”, – kalbėjo direktorė.

R.Jaruškevičienė džiaugiasi, kad į akciją įsitraukė darželių bendruomenės ne tik iš Šilutės rajono, bet ir iš visos Lietuvos: Klaipėdos, Kybartų, Panevėžio, Mažeikių, Kretingalės, Gargždų, Dovilų, Ukmergės, Vilniaus, Marijampolės, Anykščių, Pabradės, Kauno, Telšių.

Akcijos tikslas buvo tą pačią dieną tuo pačiu metu savo darželio teritorijoje nužygiuoti 100 žingsnių, skirtų Lietuvai, prieš tai darželio bendruomenei papasakojus kokią reikšmę mums visiems turi Vasario 16-oji. Kiekviena įstaiga pasiruošė ir pasipuošė pagal savo galimybes: ėjo su trispalviais balionais, vėliavomis, specialiai sužymėjo trasas jaunesniems ir vyresniems vaikams.
100 žingsnių ėjo ne tik darželio auklėtiniai, auklėtojos, bet ir jų tėvai.