Naujasis autobusų parkas žiemos be asfalto

 

AUTOBUSU PARKAS_1Šilutės savivaldybės tarybos posėdyje rajono politikai sužinojo naujieną – naujasis Šilutės autobusų parkas jau užbaigtas statyti. Tačiau yra vienas darbas, kurio dar teks palaukti – parko kiemas išlygintas, pabarstytas skaldele, bet neišasfaltuotas. 

Investuotojų atstovas Kęstutis Navickas paprašė leisti asfaltavimo darbus atlikti pavasarį, iki birželio 1 dienos.

Tiesiog pavėlavo

UAB „Projestos projektai“ partneris, UAB „Pinus LT“ direktorius K. Navickas Savivaldybės tarybos posėdyje dalyvavo kartu su UAB „Šilutės autobusų parkas“ direktoriumi Artūru Stonkumi.

Pasak K. Navicko, nors ir nebuvo privalu, investuotojai nusprendė informuoti Savivaldybės

tarybos narius, kad Šilutės autobusų parko pastatas jau visiškai užbaigtas statyti. Pastatas yra šildomas ir jame jau gali dirbti darbuotojai.

Vienintelis trūkumas yra tas, kad parko kiemas yra neasfaltuotas, nors ir sutvarkytas, išlygintas, grįstas skalda.

Pasak K. Navicko, asfaltuoti kietąją kiemo dangą nesuspėta, nes nuo lapkričio iki balandžio mėnesio pabaigos tokie darbai Statybos darbų inspekcijos yra neleidžiami – tuo metu būna vadinamoji asfaltavimo darbų technologinė pertrauka.

Tokius žodžius patvirtino ir Savivaldybės politikas, statybos inžinierius Steponas Kazlauskas. Jis pasakojo, kiek prirreikė pastangų, kad būtų leista pabaigti asfaltavimo darbus būsimojo prekybos centro LIDL statybos aikštelėje.

Investitorius lieka skolingas

Savivaldybės politikui, liberalui Raimundui Ambrozaičiui buvo įdomi likusi investicijos skola, neatlikus asfaltavimo darbų. Pasak K. Navicko, naujojo autobusų parko kiemo asfaltavimui teks dar paaukoti apie 100 – 130 tūkst. Eur. Jo nuomone, Savivaldybės tarybos nariai niekuo nerizikuoja, nes visa ši operacija bus užfiksuota dokumentais.

Savivaldybės tarybos narį, konservatorių Zigmantą Jaunių domino visai kitas klausimas. Jis klausė apie taip vadinamo „Šanchajaus“ teritoriją, į kurią iš buvusio autobusų parko kiemo buvo suvežtas gruntas, to užterštumo lygis ir kaip tie teršalai bus tvarkomi?

Į šį klausimą atsakinėjo Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis. Jis sakė, kad negalėtų atsakyti ar suvežtas gruntas yra užterštas. Tačiau jis patvirtino, kad yra užsakyti visos teritorijos grunto tyrimai, kurie bus atliekami tuomet kai bus gautos teritorijos tvarkymui skirtos lėšos.

K. Navickas padėkojo Savivaldybės politikams už supratingumą ir pakvietė visus aplankyti naująjį Šilutės autobusų parką ir susipažinti su atliktais darbais.