Didįjį penktadienį šimtai šilutiškių ėjo Kryžiaus keliu

 

Kryziaus kelias_2Didįjį penktadienį prieš šv. Velykas apie 300 šilutiškių dalyvavo Kristaus kančios kelio procesijoje. Apmąstydami Kristaus kančią prieš nukryžiavimą, kryžių miesto gatvėmis pasikeisdami nešė katalikiškosios Šilutės bendruomenės nariai: vaikai, jaunuoliai, vyresnio amžiaus žmonės.

Toks minėjimas mūsų mieste surengtas pirmą kartą.

„Kadangi Kryžiaus kelio procesiją Šilutėje organizavome pirmą kartą, tikrai nesitikėjau, kad ateis tiek daug žmonių. Bet kai juos visus pamačiau, širdis labai džiaugėsi, nes ėjo ir jaunimas, ir senjorai, ir mamos su mažais vaikais“, – įspūdžiais dalinosi Šilutės šv. Kryžiaus parapijos klebonas Remigijus Saunorius.

Kryziaus kelias_4Kryžiaus kelio procesija, Didžiojo penktadienio vakarą, pajudėjusi nuo Šilutės šv. Kryžiaus bažnyčios, ėjo ratu Darbininkų kvartalo gatvėmis. Procesijos dalyviai kryžių nešė pasikeisdami, sustodami 14 kelio stočių, iš kurių kiekviena susijusi su kokiu nors įvykiu Jėzaus paskutinėje kelionėje. Kryžių nešančius ir giesmes giedančius katalikus smalsiai stebėjo praeiviai – ne tik sustodavo, bet ir paveikslavo, filmavo, stebėjo per savo namų langus. Procesiją lydėjo policijos pareigūnai.

„Šilutės naujienų“ kalbintiems procesijos dalyviams eiti Kryžiaus keliu patiko. Jie sakė, kad tokiu būdu patys galėjo apmąstyti Kristaus kančią, suprasti to reikšmę dabartiniame savo gyvenime. Kai kurie šilutiškiai buvo giliai susimąstę, o kai kurie netgi nubraukė ašarą.

„Ta valanda neprailgo, gerai, kad procesija ėjo Darbininkų kvartalo gatvėmis, nes nebuvo didelio automobilių judėjimo. Toks minėjimas labai gerai visai krikščioniškajai bendruomenei, nes susimąstai ne tik pats, bet su Kristaus kančios keliu susipažino ir vaikai“, – pasakojo viena šilutiškė.

Klebonas R. Saunorius pažadėjo, kad tokią procesiją rengs ir kitais metais, tik bandys įtraukti daugiau Šilutės bendruomenės organizacijų – mokyklų, kitų įstaigų.