Šilutėje patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis: susirgo iš Norvegijos grįžęs vyras

 

coronavirus-4957673 960_720Pirmasis koronaviruso atvejis oficialiai patvirtintas ir Šilutėje. Vakar COVID-19 infekcija diagnozuota iš Norvegijos grįžusiam vyrui. Pagirtina, kad jis laikėsi saviizoliacijos. Tuo tarpu karantinavimo patalpos Šilutėje, Profesinio mokymo centro viešbutyje, jau užpildytos. Nuo rytojaus emigrantai bus apgyvendinami „Deims“ viešbutyje.

Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis patvirtino, kas koronavirusu užsikrėtęs vyras prieš savaitę grįžo iš Norvegijos. Po dienos jis pasijuto blogai ir važiavo pasitikrinti į punktą Klaipėdoje. Vakar atėjo teigiamas tyrimo rezultatas. Dėl infekcijos patikrinta buvo ir jo žmona, tačiau moters rezultatas neigiamas. Vyro sveikatos būklė yra gera, simptomai lengvi, jis gydosi namuose.

„Jis labai laikėsi saviizoliacijos, buvo namuose. Niekas jam neturi priekaištų, nei Visuomenės sveikatos centro specialistai, nei kaimynai. Apklausėme visus”, – sakė V. Laurinaitis.

Meras negali pasakyti, ar emigranto sugrįžimas į Šilutę buvo planuotas, ar jis nusprendė grįžti tada, kai visoje Lietuvoje buvo paskelbtas karantinas.

Nuo vakar įsigaliojo tvarka, kad visi grįžtantys iš užsienio žmonės turi būti priverstinai karantinuojami savivaldybių patalpose. Meras sakė, kad Šilutėje jau užpildytas Profesinio mokymo centro viešbutis. Ten yra septyni dviviečiai – triviečiai kambariai, žmonės juose gyvena po vieną. Dalis emigrantų šįvakar bus nuvežti į Rusnę, karantinavimui skirtas darželio patalpas. Nuo rytojaus emigrantai bus apgyvendinami miesto centre esančiame „Deims“ viešbutyje.

„Turime apie 20 kambarių „Deims“ viešbutyje, 7 kambarius Profesinio mokymo centre ir 4 atsarginius kambarius Rusnėje. To pakaks, aš manau“, – sakė V. Laurinaitis.