Valdžia opozicijai nekaišioja pagalių

VISUOMENESPraėjusios savaitės rajono Tarybos posėdis truko rekordiškai trumpai: per 32 minutes buvo priimti 26 sprendimai.

Be įprastų savivaldybės administracijos parengtų klausimų, šiame posėdyje baigta dalintis savivaldos pareigomis.

Savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininku tapo Virgilijus Pozingis, o į strateginių savivaldybės įmonių – UAB „Šilutės vandenys“, UAB „Šilutės šilumos tinklai“ bei UAB „Šilutės autobusų parkas“ stebėtojų tarybas priimti ir opozicijos politikai.

Rajono merė Daiva Žebelienė tęsi pažadą organizuoti Tarybos veiklą taip, kad nebūtų ignoruojamų politinių grupių ir kad būtų paisoma visų rajono politikų nuomonių.

Kontrolė atiduota opozicijai

Buvusios opozicijos lyderiai, dabar tapę įtakingais valdančiosios koalicijos politikais, Šarūnas Laužikas ir Arvydas Jakas pamiršo buvusio rajono mero V.Pozingio organizuotas intrigas neleisti jiems normaliai eiti Kontrolės komiteto pirmininkų pareigas.

Tikriausiai pamenate, kad buvusioji valdančioji koalicija balsų dauguma bent kelis kartus nepatvirtino, kad A.Jakas arba Š.Laužikas taptų Kontrolės komiteto pirmininkais, o ir vėliau tas pareigas patikėję A.Jakui, netruko jį atstatydinti kaip nesugebantį organizuoti komiteto darbą.

Naujoji valdančioji koalicija be jokių išankstinių sąlygų priėmė opozicijos pasiūlytą kandidatūrą į Kontrolės komiteto pirmininkus. V.Pozingis, kaip besiformuojančios rajono opozicijos lyderis, vienintelis buvo pasiūlytas eiti Kontrolės komiteto pirmininko pareigas. Už jo kandidatūrą balsavo 23 Tarybos nariai iš 24 dalyvavusių. Tik pats V.Pozingis balsavime nedalyvavo.

Kontrolės komitete kartu su V.Pozingiu darbuosis mero pavaduotojai – konservatorius Š.Laužikas ir socialdemokratas Algirdas Balčytis, taip pat liberalsąjūdietis Jonas Purlys, darbietis Saulius Stankevičius bei atsiribojusi nuo rajono socialdemokratų politikė, buvusi rajono mero pavaduotoja Stasė Skutulienė. S.Skutulienė po valdžios perversmo ir jos atstatydinimo iš mero pavaduotojos pareigų dar nebuvo pasirodžiusi viešumoje – jau antras mėnuo serga.

Stebėtojų tarybos – su opozicijos atstovais

Ištaisyta dar viena netoleruotina politinė klaida, kurią į rajono savivaldą buvo įstūmusi buvusi valdančioji dauguma: V.Pozingio vadovavimo eros metu opozicijos politikai buvo išstumti iš savivaldybės strateginių įmonių („Šilutės vandenų“, „Šilutės šilumos tinklų“ ir „Šilutės autobusų parko“) valdymo.

Dabartinė valdančioji dauguma pasirūpino klaidą ištaisyti. Minėtų įmonių stebėtojų tarybose, be Savivaldybės administracijos atstovų bei valdančiosios koalicijos politikų, dabar bus po vieną atstovą ir iš opozicijos.

Į „Šilutės vandenų“ stebėtojų tarybą deleguoti Š.Laužikas, Alfonsas Vanagas ir opozicijos narys V.Pozingis. „Šilutės šilumos tinklų“ stebėtojų taryboje bus Steponas Kazlauskas, Edvardas Vitkauskas bei opozicionierius Saulius Stankevičius. „Šilutės autobusų parko“ stebėtojų taryboje nuo šiol darbuosis Vytautas Laurinaitis, Saulius Vytuvis ir opozicijos atstovas Vaidas Pavilonis.