Melagių dieną merą svarstys Vyriausioji tarnybinės etikos komisija

VTEK POSEDIS S LAUZIKASBalandžio 1-ąją, dar minimą kaip melagių dieną, Vilniuje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) svarstys mūsų savivaldybės merą Vytautą Laurinaitį. Nors politikai be lakios fantazijos ir melo dabartinėje visuomenėje vargu ar pasiektų karjeros aukštumų, tačiau mūsų meras VTEK turės aiškintis ne dėl melagysčių, bet dėl galimų Viešųjų ir privačiųinteresų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimų.

„Šilutės naujienos“ praėjusių metų gruodžio 30 dieną publikavo straipsnį „Ačiū – esame pasveikinti už pačių mūsų pinigus“ apie mero V.Laurinaičio išskirtinį dėmesį rajono gyventojams: į kiekvieną trobą išsiuntinėtus kalėdinių sveikinimų atvirukus su savo portretu bei organizuotus kalėdinius padėkos vakarėlius ūkininkams, savivaldybės įstaigų, įmonių vadovams.

Opozicija ir jos lyderis, frakcijos „Šilutės kraštas“ vadovas Šarūnas Laužikas įžvelgė, kad toks savivaldybės vadovo meilės protrūkis rajono bendruomenei yra tik savivaldos rinkimų reklaminė akcija. Opoziciją papiktino tai, kad meras V.Laurinaitis, dirbdamas valstybės tarnyboje, galimai supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Atvirukų su mero atvaizdu ir kalendorių su jo linkėjimais gyventojams leidybai iš rajono biudžeto buvo išleista apie 15 tūkst. Lt (4,344 tūkst. Eur).

Š.Laužikas tuomet opozicijos vardu įsipareigojo skundu kreiptis į VTEK dėl V.Laurinaičio galimai asmeninės politinės reklamos rajono biudžeto lėšomis. Apie tai „Šilutės naujienos“ rašė 2015 sausio 6 d. straipsnyje „Opozicija mero savireklamą skųs etikos ir rinkimų komisijoms“.

Š.Laužikas „Šilutės naujienoms“ sakė, jog į VTEK posėdį, kai bus svarstomas mero V.Laurinaičio galimo pažeidimo klausimas, jis nevažiuos. Š.Laužikas yra nusiuntęs pakankamai argumentuotą informaciją apie galimus mero Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimus, todėl paties dalyvavimas posėdyje neprivalomas.

V.Laurinaitis „Šilutės naujienoms“ sakė, kad dar nėra apsisprendęs dalyvauti VTEK posėdyje. Jis yra raštu paaiškinęs savivaldybės kalėdinių sveikinimų leidybos ir platinimo aplinkybes. Mero nuomone, jis nėra pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, nes kalėdinių atvirukų leidybą organizavo Savivaldybės Komunikacijos skyrius.