Šilutės merą vertins Vyriausioji etikos komisija

PATYCIOS LAURINAITIS„Šilutės naujienos“ lapkričio 29 d. jau rašė apie mero Vytauto Laurinaičio incidentą su savivaldybės Etikos komisijos pirmininku Jonu Jatautu straipsnyje „Meras pratrūko: užgauliojo Etikos komisijos vadovą“.

Tuomet meras nesuvaldė savo emocijų ir arogantiškai pareiškė, kad jis neketina duoti jokių ataskaitų Etikos komisijai, o pirmininką J.Jatautą dar ir viešai pašaipiai auklėjo, patarinėdamas mažiau rūpinti mero veikla, o susirupinti savo darbu vadovaujant gimnazijai Tauragėje.

Savivaldybės opozicijos politikų tokie mero pykčio priepuoliai neišgąsdino. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų politikas Arūnas Kurlianskas paprašė Vyriausiosios etikos komisijos, kad ji išsiaiškintų, teisėtai ar ne meras V.Laurinaitis naudojosi tarnybiniu transportu keliaudamas į Pagėgių savivaldybę, o kartu – ir į svečius pas partietį, tuometinį Seimo pirmininko pavaduotoją Kęstą Komskį.

Šis mero vizitas buvo užfiksuotas LNK televizijos reporterių ir paviešintas skandalingoje „KK2“ laidoje.

Opozicijos politikas A.Kurlianskas „Šilutės naujienoms“ sakė, kad jis neieško jokios konfrontacijos su rajono meru. A.Kurlianskas yra įsitikinęs, kad meras galėjo be jokios arogancijos paaiškinti tai, ko prašė savivaldybės Etikos komisija. „Jigu merui buvo „žema“ aiškintis savivaldybės Etikos komisijai, tai dabar tegu aiškinasi Vyriausiajai etikos komisijai. O ji kaip nuspręs, taip ir bus“, – sako A.Kurlianskas.