Svencelės burlenčių ir jėgos aitvarų projektui plėtoti suteikta paskola

Svencelė. / facebook.com/Svencele nuotr.Šiaulių bankas kartu su UAB „Svencelės sala“ didina jėgos aitvarų ir burlenčių populiarumą, kartu įgyvendindami investicinį projektą. Klaipėdos rajone ant Kuršių marių kranto kuriamas „Aitvarų kaimas“, kuriam Šiaulių bankas suteikė 750 tūkst. litų paskolą ketverių metų laikotarpiui.

Už šias lėšas plečiama ekstremalaus vandens sporto entuziastų pamėgta Svencelės poilsiavietė, vandens turizmui pritaikoma prieplauką, kuriama visa poilsiui ir pramogai reikalinga infrastruktūra. Plečiant jėgos aitvarų ir burlenčių bazę, čia statomi jūrinio stiliaus gyvenamieji nameliai-konteineriai su terasomis, kempingas, įrengiama automobilių ir namelių ant ratų stovėjimo aikštelės, dušai, tualetai, skalbykla, lauko prausyklos, terasa jėgos aitvarų varžyboms stebėti, mechaninis vėjo pakaitalas „wake parkas“.

Svencelės spotas apgyvendinimo, maitinimo, pramogų ir kitas paslaugas pradėjo teikti jau šią vasarą.

„Mums patinka šio projekto vizija – „Svencelės salos“ kuriama dinamiška, lengvai turizmui ir ekstremaliam vandens sportui pritaikoma teritorija, kuri savo modernumu, gera geografine padėtimi ir palankiais vėjais lankytojus trauks ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Iniciatyviems ir idėjų nestokojantiems žmonėms norime padėti sukurti išskirtinį aukštos kokybės aktyvaus turizmo centrą ir nuostabią vietą poilsiui Vakarų Lietuvoje“, – sako Šiaulių banko Klaipėdos regiono vadovas Gražvydas Šimkus.

Siekiant tenkinti lankytojų poreikius, teritorijoje veikia parduotuvės, kuriose bus galima įsigyti ar išsinuomoti jėgos aitvarų bei kitos reikalingos įrangos, taip pat čia pat galima vandens sportui pritaikytą įrangą ir remontuoti. Norintys pailsėti gali mėgautis kavinės aplinka ir grožėtis vėją tramdančiais jėgos aitvarų vadeliotojų bei dangų puošiančiais spalvingais aitvarais.

Svencelė. / facebook.com/Svencele nuotr.„Svencelė jau dabar yra tapusi vandens aitvarų mėgėjų centru. Šiaulių banko suteikta paskola leis įgyvendinti mūsų projekto pagrindinį tikslą – tapti populiariausiu traukos objektu. Į šį projektą investavome daugiau kaip milijoną litų, tačiau sustoti nežadame – atsižvelgdami į poilsiautojų poreikius, infrastruktūrą plėsime toliau, – sako bendrovės „Svencelės sala“ bendrasavininkis Dainius Šatkus.

Pasak verslininko, pagaliau pamary pavyko sukurti tikrą oazę jėgos aitvarų bei burlenčių sporto mėgėjams – čia jie gali gauti pilną paslaugų paketą nuo apgyvendinimo iki instruktoriaus. Idealesnę ir saugesnę vietą ekstremalaus vandens sporto entuziastams būtų sunku surasti.

Svencelė yra viena populiariausių buriaviečių Lietuvoje. Vyraujantys vakarų vėjai bei lygus vanduo ypač palankūs jėgos aitvarų bei burlenčių sporto aistruoliams. Sezono metu, vėjuotomis dienomis, Svencelėje susirenka nuo 50 iki 200 tokio aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Šių metų birželio pabaigoje Šiaulių banko paskolų portfelis siekė 2,1 mlrd. litų. Banko turtas pirmojo 2012-ųjų pusmečio pabaigoje buvo 2,8 mlrd. litų.