Akį traukia stilingas namas

IMG 2816Stilingas Šumskų namas Linkuvoje, netoli Pakruojo, traukia ne vieno, užsukusio į šią tvarkingą Šiaurės Aukštaitijos gyvenvietę, akį. Patiko jis ir konkurso „Gražiausia Eternit 2012 sodyba“ organizatoriams.

Jauna Nerijaus ir Ernestos Šumskų šeima – puikus pavyzdys, kaip galima gyventi visavertį gyvenimą.

Jaunas vyras – vienas iš Pakruojyje įsikūrusios žemės ūkio bendrovės vadovų. „Dabar pats darbymetis. Namie būnu retai, tačiau labai smagu žinoti, kad žmona ir vaikai laiką leidžia jaukiuose namuose, – sakė vyriškis. – Kai prieš šešerius metus sukūrėme šeimą, nusprendėme, kad norime gyventi nuosavame name. Linkuvoje įsigijome senos statybos namą, kurį reikėjo iš esmės perstatyti. Dabar manau, kad daug paprasčiau ir pigiau būtų buvę statyti naują namą.“

Pradėję namo renovaciją ir pasižvalgę aplinkui, patyrinėję parduodamas medžiagas, Šumskai nusprendė namo stogą dengti įmonės „Eternit Baltic“ banguotais lakštais „Gotika“, o sienų apdailai panaudoti „Cedral“  dailylentes. Jie rinkosi akiai malonią rudą spalvą.IMG 2819

„Esame labai patenkinti savo pasirinkimu. Iš šono mūsų namas atrodo tarsi būtų dengtas čerpėmis, nors naudojome beasbesčius banguotus lakštus. Gyvename jau šešerius metus po juo ir kol kas jokių rūpesčių neturime. Stogas atrodo tarsi naujas. Gerai tai, kad stogo dangos „Gotika“ ir „Cedral“ cemento dailylenčių sienų nereikia perdažyti, pakanka nuplauti“, – pasakojo Nerijus.

Po Šumskų kiemą laksto šešiametis Dovydas, o jo sesutei Ernestai – tik devyni mėnesiai. Ruošdamiesi jos krikštynoms, sutuoktiniai šį pavasarį nusprendė sutvarkyti namo aplinką. Devynių arų sklype, pasamdžius specialistus, per labai trumpą laiką buvo suformuoti ir apsodinti augalais alpinariumai, įrengtas fontanėlis, sutvarkyta vaikų žaidimų aikštelė, pastatytas šiltnamis, paruošta vieta daržui.

„Visi augalai prigijo ir auga puikiai. Žaliuojantys spygliuočiai ir lapuočiai labai gražiai atrodo mūsų rudų „Cedral“ dailylentėmis dengtų namo sienų fone. Labai smagu žinoti, kad kelis dešimtmečius nereikės remontuoti namo apdailos ir galėsiu daugiau laiko skirti šeimai“, – džiaugėsi Nerijus Šumskas.

Gal ir jūs turite nuostabią sodybą, kurioje panaudotos „Eternit Baltic“ medžiagos? Registruokitės www.graziausiasodyba.lt ir suteikite sau galimybę laimėti įspūdingų prizų!

Konkurso nugalėtoją išrinks www.graziausiasodyba.lt lankytojai.