Modelis Brigita Gaižauskaitė: „Jei nėra vidinio grožio – nebus ir išorinio“

brigita veliavaAštuoniolikmetė šilutiškė Brigita Gaižauskaitė prieš mėnesį saulėtame Kipre dalyvavo pasaulyje pripažintame konkurse „Miss Fashion TV“ ir pateko į finalinį dvyliktuką.

Dabar mergina gimtojoje Šilutėje laukia paskutinių, abitūros, metų ir teigia, kad modelio darbas jai padėjo užsiauginti „storą odą“.

Gimtadienio dovana – finalinis dvyliktukas

Gegužės pabaigoje Brigita dalyvavo mados giganto „Fashion TV“ rengiamame pasaulio modelių konkurse „Miss Fashion TV 2016“. Projekto metu jai suėjo aštuoniolika metų, tad patekimą į dvyliktuką būtų galima vadinti gimtadienio dovana.

Brigita neslepia, kad išgirsti savo vardą dvyliktuke buvo nepakartojamas jausmas.

brigita podiumasKonkurse iš viso dalyvavo 31 mergina iš įvairiausių pasaulio šalių – nuo Tailando iki Kazachstano. Šilutiškei tai buvo galimybė susipažinti su svetimomis kultūromis bei jų grožio samprata. „Važiavau į „Miss Fashion TV“ išbandyti savo jėgas, įgauti daugiau patirties kaip modelis ir reprezentuoti mūsų šalį“, – savo tikslus vardija mergina.
Tačiau Brigita nežada sustoti ties šiuo konkursu, tai – tik pirma pakopa kopiant karjeros laiptais.

Karjeros pradžia – vieniša ir sunki

Būdama 17 metų Brigita trim mėnesiams viena išvyko į Taivaną dirbti modeliu. „Tuomet supranti, kad kartais net elementariausi gyvenimo dalykai būnant visiškai vienai yra sunkūs“, – sako pašnekovė.
Pasak jos, visur tyko pagundos, reikia išmokti atskirti blogį nuo gėrio, susivokti, kad nebesi vaikas ir kad įžengei į kitokį pasaulį.

Laikui bėgant mergina susirado naujų draugių, susipažino su įvairiomis asmenybėmis, be abejo, gavo galimybę pakeliauti po pasaulį. Modelio profesija ją taip pat išmokė nebesijaudinti dėl nepalankių aplinkinių kalbų, kurių pradėjus dirbti modeliu pagausėjo.

„Žinau, kad gyvenime yra svarbesnių dalykų“, – teigia Brigita.

Būsima Šilutės Vydūno gimnazijos abiturientė nusprendė, kad modelio darbą užsienyje mokslo metais sustabdys, juo mėgausis tik vasarą.

brigita filmuojaMergina keliauti negali sau leisti ne tik dėl mokyklos ir rimto požiūrio į mokslus, kita atsakomybė – sportiniai šokiai, kuriais ji profesionaliai užsiima jau vienuolika metų. Baigusi gimnaziją Brigita ketina studijuoti, toliau tęsti profesionalios šokėjos karjerą ir laisvalaikiu neapleisti pradėtos modelio veiklos.

Kokią specialybę rinksis, ji dar neapsisprendė. Labai vilioja choreografijos studijos, bet ambicingoji mergina visgi žada jas atidėti tolimesnei ateičiai ir pirma įgyti kitą specialybę. „Esu maksimalistė, noriu ir pasiimsiu iš gyvenimo tai, ką galiu geriausia, todėl sprendimus priimu neskubėdama“, – sako B.Gaižauskaitė.

Tėvai skiepijo atkaklumą ir ryžtą

Brigita neslepia dėkingumo savo tėvams, suteikusiems jai visas galimybes ir paskatinusiems išmėginti modelio darbą. „Visą gyvenimą aplink mačiau atkaklius ir įkvepiančius mane žmones. Mano tėvai niekada nestovi vietoje“, – teigia mergina. Jos mama – teisininkė, o tėtis turi savo verslą.

Tikslo siekimą ir ryžtą tėvai įskiepijo ir Brigitai su broliu.

Brigitos brolis Osvaldas – profesionalus krepšininkas, penkerius metus gyvenęs ir dirbęs Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiuo metu jis trumpam sustabdė savo karjerą dėl traumos, tačiau kitą sezoną vėl ketina grįžti į krepšinio aikštelę.

brigita„Tai – svarbiausi man gyvenime žmonės, kurie palaiko mane kiekviename žingsnyje ir kartais jaudinasi dėl manęs net labiau nei aš pati“, – savo šeimą nuoširdžiai apibūdina mergina.

Nors Brigita tapo mados pasaulio atstove, kur svarbiausia – gera išvaizda, tačiau ji neslepia, kad jai graži moteris – tai savimi pasitikinti, savo tikslų siekianti, išsilavinusi asmenybė, skleidžianti vidinį, o ne vien išorinį grožį.
„Išorinis grožis gali pritraukti aplinkinių dėmesį ir padėti tik laikinai, tačiau jeigu nebus vidinio grožio, tai išorinis bus bejėgis“, – samprotauja modelis B.Gaižauskaitė.

Mergina mano, kad grožis kartais moterims apsunkina įvairias situacijas, nes kai kas vertina tik išorę, o ne moters asmenybę, charakterio bruožus, profesinius gebėjimus.