Ūkininkų patarėjos kviečia į naujas patalpas

konsultavimo biuras moterysPenktadienį naują savo gyvavimo etapą pradėjo nepamainomos visos ūkininkaujančių rajono žmonių bendruomenės patarėjos – Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Šilutės biuro darbuotojos. Tarnyba įsikėlė į naujas patalpas.

Ekonomistės, buhalterės ir žemės ūkio sričių konsultantės neabejoja, kad nuo šiol lengviau bus visiems: joms – dirbti, o visiems rajono ūkininkams – laiku sužinoti visas naujoves ir todėl dar sėkmingiau ir konkurencingiau plėtoti savo verslą. O ūkininkus jos jau kviečia sukti į M.Jankaus gatvės 8 numeriu pažymėtą namą.

Turės ir klasę seminarams

Gausų būrį svečių sutikusi biuro vadovė Ina Kuzmienė neslėpė, kad įkurtuvės naujose ir erdviose patalpose – ilgai svajotas reikalas.

LŽŪKT Šilutės biuras duris atvėrė 1992-ųjų gruodį, ir tai buvo viena pirmųjų tokių įstaigų Lietuvoje. Pagrindiniai įkūrimo rūpesčiai, anot I.Kuzmienės, tuomet gulė ant tuometinio Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) Šilutės skyriaus pirmininko Albino Bakučio pečių. Pirmasis biuro vadovas buvo Leonas Anskaitis, vėliau vadovavo Jūratė Bandzienė, Valerijus Vasiljevas, Jonas Domkus, Danutė Katutienė, Loreta Razutienė.

Biuro vadovė pasidžiaugė, kad nuo šiol ne tik visos specialistės turės atskirus kabinetus, bet čia bus ir mokymų klasė, tad ieškant patalpų seminarams, jai nebereikės lakstyti po visą Šilutę. Pirmieji kursai įvyks jau šią savaitę.

Konsultavimo poreikį skatino nuolatiniai pasikeitimai
konsultavimo biuras sveikina
Anot vadovės, biuro konsultantės rankų sudėjusios nesėdėjo ir visus tuos 19 metų – jos dirbo daug. Konsultavimo paslaugų poreikis rajone augo nuolat, nesumažėjo jis ir ekonominio sunkmečio metais. Labiausiai šį procesą skatino nuolatiniai žemės ūkio veiklą reglamentuojančių teisės aktų pasikeitimai, vis nauji mokesčiai, žemdirbių siekis investuoti į savo ūkių plėtrą, technologinių žinių poreikis. Ypač didelį dėmesį specialistės skyrė ūkio buhalterinės apskaitos tvarkymui, verslo planavimui, verslo planų ir paraiškų pildymui.

„Tai skatino tobulėti, kelti kvalifikaciją ir mus – kad neapviltume savo klientų“, – sakė I.Kuzmienė.

Biuras neturi augalininkystės konsultanto ir inžinieriaus, tačiau tai nesutrukdo teikti ir šios srities konsultacijas – jas parengia kolegos iš kitų rajonų.

„Visiems pageidaujantiems buvo parengti tręšimo planai, pildomi ekologinės veiklos žurnalai ir kiti dokumentai. Visiems buvo suteiktos ir pastatų projektavimo ar darbų saugos dokumentų sutvarkymo, instrukcijų parengimo paslaugos“, – pabrėžė biuro vadovė.

Ji pasidžiaugė, kad visos penkios biure dirbančios moterys – aukštos klasės specialistės, turinčios pažangias darbo priemones, didelį atsakomybės jausmą, o dabar – dar ir geras darbo sąlygas.

Įkurtuvės rodo, kad veikla plečiama

Vienas po kito dovanas teikę svečiai irgi negailėjo gerų žodžių šio biuro darbuotojoms.

LŽŪKT direktoriaus pavaduotoja Giedrė Butkienė sakė, kad įkurtuvės – reikšmingas žingsnis, rodantis, kad biuro veikla plečiama. Tarnyba, žinoma, siekė, kad jos darbuotojai turėtų patogias darbo sąlygas, todėl ir priimtas sprendimas ieškoti naujų namų.

LŽŪKT kitais metais minės 20-ies metų jubiliejų. Šiandien tarnyba turi 48 filialus, kuriuose dirba daugiau nei 370 specialistų.

„Augimas atsiranda iš bendradarbiavimo, o kad bendradarbiaujama, rodo šiandien pas jus atėjusių partnerių gausa“, – sakė viešnia ir linkėjo kolektyve tokios atmosferos, kuri pritrauktų dar daugiau partnerių.

G.Butkienė ir LŪS Šilutės skyriaus pirmininkas Kęstutis Andrijauskas perkirpo simbolinę atidarymo juostelę.

konsultavimo biuras bakutisSvečiai linkėjo visokeriopos sėkmės

K.Andrijauskas sakė, jog per visus 19 metų nebuvo nė vieno klausimo, kurio šio biuro darbuotojos neišspręstų, ir visi jie spręsti ūkininkų naudai.

Biuro įkūrėjas ir net jo tėčiu pavadintas A.Bakutis prisiminė įkūrimą, kurio metu dirbta draugiškai ir sutartinai. Jis pats sakė dabar jau esąs tik biuro klientas ir kvietė visus naudotis jo specialisčių paslaugomis.

Savivaldybės vadovams tądien atstovavusi Jūratė Bandzienė taip pat 8 metus buvo šio biuro darbuotoja, o 5 iš jų – jam vadovavo. Ji prisiminė, jog pradžia nebuvo lengva – ūkininkai buvo atsargūs, juos nebuvo lengva įtikinti konsultavimo būtinumu. Visam kolektyvui ji linkėjo darnos, o I.Kuzmienei – ir toliau sėkmingai vadovauti.

Svečias iš uostamiesčio – Medicinos banko Klaipėdos skyriaus direktorius Vaidas Vyšniauskas biuro darbuotojas ir visus rajono ūkininkus ragino nuoširdžiai bendradarbiauti ir su finansinėmis intitucijomis. Šilutės kredito unijos vadovė Genovaitė Kimbrienė linkėjo „visko, kas telpa žodžiuose „finansinė laisvė“, o Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršninkas Edmundas Ciparis, anot jo, „giminingai institucijai“ irgi linkėjo visokeriopos sėkmės.

Pasidžiaugti savo konsultančių sėkme atvyko ir visų seniūnijų žemės ūkio specialistai, ūkininkai iš Vainuto krašto – Skiržemės kaime gyvenanti Laima Kulėšienė ir kivyliškis Petras Birbalas, daug kitų bičiulių.

Silutes naujienu LOGO