Švėkšniškiams vasaros pabaigoje – įsimintinos akimirkos

sveksniskiai NaisiuoseVargiai rastum Švėkšnos neįgaliųjų draugijos narį, kuris nemėgsta keliauti. Šiais metais jau spėję pabuvoti Kretingoje, Karklėje, Palangoje, neįgalieji susiruošė į trečiąją kelionę – į Naisius.

Paskutinio rugpjūčio antradienio rytą miestelio centre švėkšniškių laukė patogus Agrokoncerno grupės autobusas. Ekskursijon į Šiaurės Lietuvą išsiruošė 49 draugijos nariai ir jų bičiuliai.

Naisiuose keliautojus pasitiko ekskursijų vadovė, kuri pasakojo, rodė ir vedžiojo po 2015 metų mažąją Lietuvos kultūros sostinę. Apžiūrėję vienintelį Lietuvoje Baltų dievų muziejų, po atviru dangumi įkurtą Inkilų muziejų, pasivaikščioję po Baltų žolynų muziejų, trumpam atsikvėpę, švėkšniškiai patraukė į Kryžių kalną – sakralinę vietą, unikalų paminklą pasaulyje. Ant jo žmonės, tikėdamiesi malonės, jau nuo XIX a. stato kryžius.

„Tiek daug įsimintinų akimirkų per dvi dienas“, – neslepia džiaugsmo Neįgaliųjų draugijos Švėkšnos skyriaus pirmininkė Ingrita Riterienė su draugijos nariais. Keliauninkai nuoširdžiai dėkingi ne tik Agrokoncerno grupės prezidentui, mecenatui R.Karbauskiui, bet ir aktyviai visuomenininkei, šilutiškei Lijanai Jagintavičienei, kurios dėka kelionės išvakarėse „Genovaitės“ viloje jie susitiko su serialo „Naisių vasara“ aktoriais Aurimu Žviniu, Juozu Bindoku, Sigitu Jakubausku, Nomeda Bėčiūte, Rimanta Krilavičiūte ir Nijole Mirončikaite. Šis žavus profesionalų kolektyvas švėkšniškiams dovanojo ilgai nepamirštamas akimirkas.