Dovana darželinukams – lėlės spektakliui

sielos paguoda leles silutePrieškalėdine dovana praturtėjo Šilutės vaikų darželio „Pušelė“ Valdorfo pedagogikos grupę lankantys vaikai – prieš šventes Šilutės psichikos sveikatos ir psichoterapijos centro klubo „Sielos paguoda“ nariai jiems pasiuvo teatro spektakliukui reikalingas lėles.

Dėkingi mažieji su auklėtoja Danguole Razantiene atsidėkodami klubo nariams kepė sausainių, dovanų nusiuntė ir medaus bei arbatos.

Naujas lėlytes pasiimti atėjusi auklėtoja D.Razantienė pasakojo, jog Valgorfo pedagogikoje naudojama daug natūralių medžiagų, iš jų pagamintų žaislų ir mokomųjų priemonių. Neretai pedagogei tenka ir tėvų prašyti ką nors pagaminti grupei iš medžio ar pasiūti iš lino.

Šios grupės vaikai kasmet prieš Kalėdas gauna dovaną ir iš tėvelių – jie su auklėtoja pastato lėlių spektakliuką apie nykštukų gyvenimą. Iki šiol lėles spektakliui tekdavo skolintis.

D.Razantienė jau anksčiau buvo girdėjusi, jog klubo „Sielos paguoda“ nariai  daro daug gražių dalykų iš natūralių medžiagų: jie siuva, mezga, neria, velia, gamina dirbinius iš karoliukų, jėgas bando ir floristikoje.

Užėjusi pas klubo kuratorę Nijolę Stankienę pedagogė buvo supažindinta su klubo nariais, kurie, išklausę jos prašymą, netruko imtis darbo. Adatomis ir siūlais darbavosi, o pasiūtus drabužėlius vilna kimšo klubo narės Regina Mockienė, Vida Ašmontienė, Virginija Jaciničiūtė ir Inga Drūkteinienė. Jų dėka darželinukai nuo šiol turės visas spektakliui reikalingas lėles – tris Kaukus, Mergaitę, Berniuką ir Nykštuką.

Klubo pirmininkas Vladas Janavičius pasakojo, jog 16 metų gyvuojantis klubas „Sielos paduoda“ jo nariams išties yra paguoda.

Čia jie randa ne tik bendraminčių, jau artimais tapusių bičiulių, bet ir gali atskleisti įvairius savo kūrybinius talentus. Neretai klubo nariai dalyvauja ir parodose, su jų darbais dažnai susipažinti gali Šilutės F.Bajoraičio viešąją biblioteką lankantys šilutiškiai.