„Bočiai“ metus palydėjo bičiulių būryje

 

bociai sveksnaĮdomių ir linksmą atsisveikinimą su 2019-aisiais surengė aktyvieji Šilutės „Bočiai“ – Lietuvos pensininkų sąjungos (LPS) Šilutės skyriaus nariai: savaitgalį Švėkšnoje jie šurmuliavo su visu būriu bendraminčių – svečių iš Klaipėdos, Šilalės ir Telšių rajonų.

„Bočių“ Šilutės bendrijos pirmininkas Kostas Buikys pasakoja, jog surengti tokias bičiuliškas metų palydas ragino patys skyriaus nariai. Aktyviai laisvalaikį leidžiantys „Bočiai“ praėjusią vasarą jau turėjo panašų, tik dar solidesnį – respublikinį renginį Rusnėje. „Tad dabar žmonės sakė, kad nori susipažinti ir pabendrauti su šio regiono skyrių nariais“, – sakė pirmininkas.

bociai sveksna2Į Švėkšną atvykęs LPS prezidentas Kajetonas Šliogeris pasidžiaugė tokiu šilutiškių ir dar nepilnus metus jiems vadovaujančio K. Buikio aktyvumu. Svečias linkėjo visiems sveikatos ir tolesnės aktyvios veiklos, informavo, kokius renginius sąjunga žada organizuoti šiais metais.
Šv. Mišias aukojo ir su renginio dalyviais bendravo Švėkšnos klebonas Julius Meškauskas. Vėliau visi apžiūrėjo įdomias Švėkšnos vietas, apie kurias pasakojo šilutiškė Ksavera Šakienė, vaišinosi gardžiu šiupiniu, kurį virė žinoma krašto virėja, Žuvienės virimo čempionato nugalėtoja Irena Bubliauskienė. Šiupinio buvo tiek, kad sotūs liko visas šimtas renginio dalyvių.

Švėkšnos turizmo ir informacijos centre susirinkę svečiai pristatė savo programas, visus linksmino tik prieš metus suburta Šilutės „Bočių“ kapela, vadovaujama Stasio Genio, Inkaklių „Dainoriai“ su Virginija Rukšnaitiene. Liūdėti neleido ir charizmatiškosios renginio vedėjos Kotrinos Valinskienės šmaikštumas. Pasibaigus oficialiajai daliai visi iki vakaro linksminosi prie saldumynų stalo.

Už paramą organizuojant renginį K. Buikys dėkoja rajono savivaldybės vadovams, Turizmo ir informacijos centro direktorei Rasai Grygelienei ir Švėkšnos TIC vadybininkei Viktorijai Binkulienei.