Vainuto Gerumo namų karavanas juda per kaimus

Vainuto gerumo namaiTiems, kas laukdami didžiųjų metų švenčių rūpinasi ne savo ramybe, o tuo, kaip palengvinti kitų – vienišų ir skurdžiau gyvenančių kasdienybę, prieššventinis laikotarpis – pats didžiausias darbymetis.

Taip ir Vainuto Gerumo namų moterims, kurios pastarosiomis savaitėmis poilsio dienų nebeturi – visas jų laikas užimtas labdaros dalijimu ir dovanų silpnesniems ir neįgaliems ruošimu.

Prieš porą savaičių Vainuto Gerumo namų būstinėje buvo karšta – čia pasirinkti drabužių ir avalynės buvo sukviesti visi, kas tik netingėjo ateiti. O šių namų moterys, vadovaujamos Anelės Lileikienės, vis ragino rinktis ilgiau, imti daugiau – ne tik sau, bet ir kaimynams parnešti.

Kasmet Gerumo namų komanda be dovanų nepalieka ir tų, kam dėl senatvės negalių jau sunku išeiti iš namų. Pernai prieššventiniu laiku pasveikinti ir dovanėlėmis apdalinti visi 80-metį peržengę senoliai, šiemet dovanėlės suruoštos tiems, kam jau per 85-erius. Dovanėlės išties solidžios: Gerumo namų moterys rodo dėžes aliejaus, cukraus, šprotų, kiaulienos ir jautienos konservų, net saldainių „Pergalė“ dėžes.
Iš viso kiekvienam senoliui, kurių suskaičiuota pusšimtis, nupirkta maisto produktų už keliasdešimt litų, tad bendra paramos suma siekia 1000 litų. Ši suma – tai visų geradarių suaukoti pinigai, kuriuos Gerumo namų moterys sako tik išdalijančios tiems, kam labiausiai reikia.

Į dovanėles įdėta ir po kuklų, rėmėjų atvežtą suvenyrą.

Šių namų darbuotojos ne tik dalija pinigus – ir maisto produktų dėžes parsigabenti, ir sudėlioti dovanėles, ir jas išvežioti po visus atokius seniūnijos kaimus – Lazduonėnus, Galnę, Balčius, Bikavėnus, Dargiškę, Lolytę ir kitus – tai irgi jų rūpestis. Ir taip – jau antri metai.

Net nebežinia kelinti metai dovanėlės ruošiamos ir mažiausiems Vainuto gyventojams, kurie atvyks į eglutės įžiebimo ir susitikimo su Kalėdų seneliu šventę gruodžio 17 d., 16 val., ir saviveiklininkams, kurie dalyvaus tądien vyksiančioje Advento popietėje.
„Pačios ėmėmės tokio darbo, neturime teisės pavargti“, – sako moterys, kuomet klausiame apie elementarų žmogišką nuovargį, ištisas dienas dirbant ankštose ir nešildomose Gerumo namų patalpose. Kiek tų dovanėlių iš viso joms teko suruošti, sako jau neskaičiuojančios.

Praėjusį penktadienį čia dirbusios Anelė Lileikienė, Aldona Gečienė, Birutė Tribičienė, bikavėniškė Kazimiera Agintienė bei gorainiškė Salomėja Pakalnienė sakė, geriausias atpildas yra, kuomet matai džiaugsmą aplankytų senelių akyse, kuomet girdi virpančiu iš jaudulio balsu tariamą vienišo senelio ačiū…

Gorainių kaimo seniūnaitė S.Pakalnienė tądien maišą suvenyrų pririnko ir savojo kaimo mažiesiems, o dalins juos jau Kalėdų senelis, kuris žada atvykti į šio kaimo eglutės įžiebimo šventę gruodžio 17 d. Saldumynų šio kaimo vaikams dovanos kasmetiniai rėmėjai – UAB „Egmina“ vadovai.

Trečiadienį dovanų ir staigmenų karavanas, kuriam vadovauti pakviestas Vainuto seniūnas Vitalijus Mockus, jau pajudėjo per seniūnijos kaimus. Beje, kartu kalėdinės dovanėlės bus išdalintos ir 20-čiai aktyviausių Vainuto neįgaliųjų, kurie yra nuolatiniai pirmininkės A.Lileikienės talkininkai. Jos nupirktos iš nario mokesčio pinigų.