Pastolius sukalė ir… pamiršo

namas su pastoliaisVažiuojantieji pro Traksėdžius link Klaipėdos jau buvo pripratę matyti už geležinkelio pervažos, kairėje kelio pusėje stovintį namą, aplipusį statybiniais pastoliais. Šio namo šeimininkas neseniai sulaukė ir seniūnijos atstovų vizito, mat pastoliai siekė važiuojamąją kelio dalį, bet su kelininkais tokios statybos nesuderintos. Be to, pastoliai stovėjo jau visus metus.

Neseniai posėdžiavusi rajono Saugaus eismo komisija nutarė įpareigoti seniūnijos vadovus aplankyti minėto namo šeimininkus. Nutarė todėl, kad komisijos posėdyje šį klausimą iškėlė Klaipėdos regiono kelių Šilutės kelių tarnybos atstovas Kęstutis Daugalas.

Anot kelininko, pastoliai pastatyti regioninio kelio teritorijoje, neatsiklausus kelininkų. Kelininkai jau nuogąstavo, kad tie statiniai kurią dieną gali tiesiog griūti ant važiuojamosios dalies, o tuomet ir rimta nelaimė gali nutikti.

Su šeimininkais kalbėjęsis Šilutės seniūno pavaduotojas Algirdas Ivanauskas pamena, kad jiems dar prieš metus buvęs surašytas nurodymas suremontuoti stogą. Tam žmonės ir pastatė pastolius. Pastatė ir pamiršo…

Namo savininkai buvo įpareigoti arba nugriauti pastolius, arba suderinti jų statybą su kelininkais. Jie juos jau nugriovė.