Traksėdiškiai ieško K.Komskio pagalbos

KOMSKIS TRAKSEDZIUOSE 1Traksėdžių gyvenvietės bendruomenės nariai pasikvietė Seimo pirmininko pavaduotoją Kęstą Komskį tikėdamiesi konkrečios paramos. Traksėdiškiams rūpi ne tik pagrindinės mokyklos likimas, bet ir kiti gyvenvietei būtini dalykai: kelis dešimtmečius neremontuotas pėsčiųjų ir dviratininkų takas, nėra dengtos autobusų stotelės gyvenvietės centre, apleistas buvusių kultūros namų pastatas.

Į susitikimą su traksėdiškiais K.Komskis atsivedė ir Šilutės seniūno pavaduotoją Algirdą Ivanauską, kuris turėjo aiškintis, kodėl seniūnija delsia tvarkyti Traksėdžiuose tai, kas jau seniai žmonėms akis bado.
Įsižiebė viltis išsaugoti mokyklą

K.Komskis prasitarė, kad Šilutės savivaldybė jau gavo raštą iš Švietimo ir mokslo ministerijos dėl planuojamų reorganizuoti mokyklų (savivaldybės valdžia šią informaciją dar slepia ne tik nuo visuomenės, bet ir nuo savivaldybės Tarybos narių).

Pasak K.Komskio, jam yra žinoma, kad ministerija nepritarė likviduoti pagrindinių mokyklų Gardame ir Traksėdžiuose ir siūlo išsaugoti jas kaip progimnazijų skyrius. Tokia nuomonė yra tik rekomendacinė, tačiau K.Komskis tikisi, jog politikai atsižvelgs į ministerijos siūlymą ir priims rekomenduojamą sprendimą. Traksėdiškius jis dar kartą patikino, kad yra už tai, jog Traksėdžiuose pagrindinė mokykla būtų išsaugota.

Skubins tako klojimą

Pasak K.Komskio, takas nuo Traksėdžių iki Šilutės jau seniai būtų perklotas (net anksčiau nei Pagrynių takas), tačiau yra dvi trukdančios aplinkybės. Pirmoji – tako juridinė nuosavybė: takas priklauso seniūnijai, nors kaip regioninio kelio dalis jis turėtų priklausyti Regioninių kelių direkcijai.

K.Komskis sakė seniai žinantis traksėdiškių norą turėti tvarkingą taką, ir būtų tikrai prikalbinęs kelininkus jį rekonstruoti, tačiau yra dar viena nepalanki aplinkybė – UAB „Šilutės šilumos tinklai“ yra pateikusi paraišką gauti lėšų šilumos trasai nutiesti nuo miesto centralizuotos šilumos magistralės iki Traksėdžių. Todėl tako negalima tvarkyti anksčiau, nei bus įgyvendintas trasos tiesimo projektas.

Jeigu „Šilutės šilumos tinklai“ šiemet gautų lėšas trasai nutiesti, tai tikėtina, kad takas būtų sutvarkytas kitais metais.

Pasak seniūno pavaduotojo A.Ivanausko, seniūnija jau ėmėsi projektuoti Traksėdžių taką – įvyko viešasis projektavimo darbų pirkimo konkursas.  Minėtos trasos tiesimas, pasak A.Ivanausko, trukdo planuoti ir miestelio šaligatvių tvarkymą bei jų apšvietimo įrengimą.

K.Komskis patvirtino, kad seniūnija negali atskirai paskubinti miestelio gerovės darbų, nes turi sulaukti šilumos, elektros ir vandentiekio komunikacijų tiesimo. Tai reiškia, kad visi kantriai turėsime išlaukti, kol tokios komunikacijos bus paklotos.

Vis dėlto traksėdiškiams pavyko išpešti K.Komskio ir A.Ivanausko pažadą, kad dar šiemet Traksėdžiuose bus pastatyta nauja autobusų stotelė. Nors A.Ivanauskas gynėsi, jog tokio pageidavimo seniūnija nebuvo gavusi, K.Komskis sutarė su bendruomenės pirmininke Egle Paulauskiene, jog ji surašys prašymą Savivaldybės Eismo saugumo komisijai, o jis rūpinsis, kad seniūnija gautų reikiamą finansavimą dengtai stotelei pastatyti.

Kalbant apie apleistą buvusių kultūros namų pastatą K.Komskis sakė manantis, jog Savivaldybės administracija turėtų aktyviau siekti tvarkos. Jeigu pastato savininkas nesitvarko, pasak K.Komskio, įmanoma teismo sprendimu nugriauti aplinkai grėsmę keliantį statinį ir savininkams pateikti patirtų išlaidų sąskaitą.

A.Ivanauskas sakė, kad seniūnijai tokias procedūras yra sudėtinga atlikti, nes apleistame pastate yra vienas butas, kuris priklauso Savivaldybei.