Švėkšnos jaunimas dalyvavo „Užtvirtink“ renginiuose

 

Palangoje sveksna_2Gegužės 1-ąją besiruošiantieji Sutvirtinimo sakramentui jaunuoliai sugužėjo į Palangą – čia vyko šiam sakramentui besiruošiančio jaunimo sutikimo dienos „Užtvirtink“ renginiai.

Susirinkę ant Palangos tilto jaunuoliai iškilminga eisena pajudėjo Birutės kalno link. Eisenoje dalyvavo apie 2000 jaunų, energija trykštančių žmonių. Po pikniko, išgirsti Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo sveikinimo žodžio susirinkome prie Mergelės Marijos lurdo. Nuo jos giedanti procesija pajudėjo į Palangos koncertų salę, kur plačiau apie Šventosios Dvasios dovanas ir pašaukimus pasakojo vyskupas. Jis minėjo, kad Sutvirtinimas arba Konfirmacija (lot. confirmatio – patvirtinimas, sustiprinimas) – vienas iš 7 sakramentų katalikų, ortodoksų tikėjime. Pastarieji Sutvirtinimą atitinkantį sakramentą (vad. graikišku žodžiu „myron“ – patepimas) teikia kartu su krikštu. Katalikai, priimdami šį sakramentą, turi turėti bent 13 metų, ir jau anksčiau būti priėmę pirmąją komuniją.

Romos bažnyčioje tam skirtą dieną Sutvirtinimą teikia vyskupas, mirties akivaizdoje sutvirtinimą gali teikti ir kunigas. Sutvirtinimas priimamas tik kartą gyvenime.

Jaunimas taip pat klausėsi koncerto, kurio metu galėjo išlieti savo energiją kartu dainuodami, šokdami, plodami. Po siautulingos dalies laukė susikaupimas, Palangos koncertų salė virto dvasingumo šventove.

Išsiskirstėme pavargę fiziškai, tačiau praturtėję dvasiškai.