Europos judumo savaitė Švėkšnoje

71094040 484490362106623_4778414050402893824_nVisoje Europoje minima „Europos judumo savaitė“, skatinanti žmones kuo daugiau judėti, kasmet įtraukia daugiau mokymo įstaigų, įmonių, pavienių žmonių. Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje ši akcija, inicijuojama visuomenės sveikatos specialistės N. Brazienės ir kūno kultūros mokytojos D. Grevienės, vyksta nebe pirmi metai. Ja siekiama įtraukti jaunimą į aktyvią veiklą pertraukų metu, skatinti domėtis sveika gyvensena ir būti aktyviems laisvalaikio metu. Nes ,,Judėjimas – gyvenimo sandėliukas“, – teigė Plutarchas.

Paskutinioji rugsėjo savaitė lepino gražiu oru, todėl pertraukų metu visus į lauką viliojo aktyvios fizinės veiklos. Smagiu muzikos ritmu į mankštą kvietė aštuntokės Greta, Raminta ir Milda, į mankštą jungėsi mokiniai ir mokytojai. 71007786 1203154156561593_3485539485972692992_n
Save išbandyti buvo galima krepšinio užduotyse, išrinkti taikliausi metikai. Taiklūs buvo aštuntokė F. Nausėdaitė, septintokas J. Žitkovas, aštuntokas A. Glicas, IIIg klasėje besimokantys O. Gaisrys, A. Budrys, O. Razutis.

Mažiesiems organizuotos smagios komandinės užduotys su kamuoliais.

Kūno kultūros mokytojas A. Urmulevičius, padėjo organizuoti bėgimą „Auksinis Švėkšnos ruduo“, kuriame vieni varžėsi dėl medalių ir taurių, o kiti distanciją galėjo įveikti sau parankia sparta. Greičiausi buvo šeštokai L. Martinkutė ir G. Nogaitis, aštuntokai R. Stirbytė ir O. Milinauskas, dešimtokė K. Šlajūtė ir devintokas V. Liorencas, gimnazistai A. Žiliūtė ir A. Budrys. Pradinukų tarpe pirmavo A. Šilobrit, O. Lukoševičius, E. Bendžiūtė, N. Zuikauskas. Visi vaikai energingai judėjo bendroje mankštoje ir kiekvieną rytą sutikdavo pradėdami bėgimu apie mokyklą.

Savaitė prabėgo nepastebimai, visi pasikrovėme energijos, geros nuotaikos, pabuvome gryname ore, pajudėjome. Norėtųsi, kad išmoktume atrasti judėjimo džiaugsmą, tada būsime sveikesni, žvalesni, šviesesnėmis mintimis, kupini naujų siekių. Kaip yra rašęs Hipokratas, ,,Mankšta, fiziniai pratimai, vaikščiojimas turi tapti kiekvieno žmogaus įpročiu, jei tik jis nori išsaugoti darbingumą, sveikatą ir pilnavertį gyvenimą“.