„Raudonkepuraitės“ mažieji aplankė senelius

raudonkepuraite pyragu_diena1Dirbant su vaikučiais gimė mintis imtis kilnios akcijos ,,Ištiesk gerumo ranką“. Tėveliai pritarė, kad būtų gražu aplankyti senelių globos namus, pasidalinti savo keptu pyragu, parodyti vaikams, kaip sukasi žmogaus gyvenimo ratas. Tam pasirinkome Pyragų dieną.

Ryto rate su vaikais mokėmės pasisveikinimo ritualų, kalbėjomės apie senelius, planuojamą vizitą. Jie nekantravo kuo greičiau kepti pyragus ir ruoštis į viešnagę. Atėjus Pyragų dienai visi noriai puošė keksiukus, pyragėlius. Vaikai ir namuose kepė pyragus, siuntė nuotraukas.

Senelių globos namuose mus pasitiko, sukvietė visus senelius, kad pasidžiaugtų mažaisiais svečiais. Užsimezgė šiltas pokalbis, vaikai pasakojo, kas jie ir iš kur atkeliavo, ką veikia kiekvieną dieną, seneliai papasakojo, kaip jie gerai jaučiasi senelių namuose. Radome daug panašumų, tik metų skirtumas akivaizdus. Drauge padainavome, vaikučiai pasėdėjo seneliams ant kelių. Mūsų apsilankymas suvirpino jų širdis, o atminty ilgam išliks mažųjų pasakojimai.

Atsisveikinant palinkėjome ramių artėjančių didžiųjų žiemos švenčių, stiprios sveikatos, senelių globos namų vadovė mums padovanojo angelą sargą prisiminimui.