Bibliotekininkės surengė bendruomenėms smegenų masažą

 juknaiciu bendruomeniu musis nugaletojaiBendruomenė – tai susibūrusi žmonių grupė, turinti bendrus tikslus, užduotis ir poreikius. Žmonių grupė, kurią sieja emociniai ryšiai ir bendrumo jausmas, kuri dirba be atlygio, apdovanojimų ir prisideda prie to, kad mūsų gyvenvietėse būtų gera, patogu gyventi. Reikia padėkoti kiekvienam žmogui, kuris bent maža dalelyte, be jokio atlygio, o tik vedinas gerumo ir tikėjimo padarė kažką gero ir svarbaus ne tik savo, bet ir kitų labui.

Juknaičių, Pašyšių ir Usėnų filialų bibliotekininkės gegužės 13 dieną į Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialą sukvietė šių trijų bendruomenių narius. Norėjome padėkoti bendruomenės nariams už jų veiklą ir gerumą ir kartu paminėti tai, kad 2016-ieji Lietuvoje paskelbti Vietos bendruomenių metais.

Šauni kompanija, minties greitis ir reakcija, gera nuotaika ir noras puikiai praleisti laiką – štai ko reikia pavasario popietę, todėl bibliotekininkės bendruomenės narius pakvietė savo žinias išbandyti protų mūšyje. juknaiciu bendruomeniu musis usenai su ausinemis

„Visi žinome, kad yra kūno, nugaros, veido masažas, na, o visus susirinkusiuosius pakvietėme išbandyti smegenų masažą“, – taip pradėjome trijų bendruomenių protų mūšį. Jame dalyvavo keturios komandos – Juknaičių, Pašyšių ir Usėnų bendruomenių ir Juknaičių jaunimo.

Komandos varžėsi 5 turuose, žinias dalyviai demonstravo literatūros, muzikos, įvairenybių srityse. Linksmiausias turas buvo, kai užsidėjus ausines, kuriose girdėjosi garsi muzika, reikėjo atspėti kuo daugiau lietuvių liaudies patarlių, kurias sako komandos narys. Pašyšių atstovams pavyko atspėti net 7 patarles.

Kol buvo skaičiuojami taškai, svečiai klausėsi Juknaičių pagrindinės mokyklos gitarisčių ansamblio, kuriam vadovauja Jūratė Šukienė, melodijų.

Suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad protų mūšį laimėjo Pašyšių komanda.

Renginio pabaigoje bibliotekininkės įteikė bendruomenėms pyragus, kuriuos pačios iškepė, ir pakvietė visus puodeliui arbatos.