Žemės dienai: į miestus grįžtant spūstims – apie aplinkai draugiškus sprendimus

Šalyje atsiveriant vis daugiau įstaigų, į gatves grįžta automobilių spūstys, lemiančios oro užterštumą.

Siekiant atkreipti dėmesį į tvaresnes kelionės alternatyvas, Europoje pirmaujanti pavėžėjimo platforma „Bolt“ Žemės dienos proga primena, kad gyventojai, rinkdamiesi elektra varomas transporto priemones, prisideda prie aplinkos tausojimo.

Eismo užimtumą Vilniuje fiksuojančios įrangos „Tom Tom“ duomenys rodo, kad sostinės gatvėse eismo užimtumas pastaruoju metu dažnai viršija praėjusių metų vidutinį spūsčių rodiklį. „Bolt“ ragina peržvelgti savo keliavimo įpročius ir bent jau piko valandomis atsisakant asmeninio automobilio rinktis mažiau teršiantį transportą.

„Skatiname apgalvoti savo kelionių įpročius. Kaip rodo statistika, pernai vilnietis piko metu spūstyse praleido vidutiniškai penkias dienas ir vieną valandą. Kiekvienas, net ir mažu, bet tvaresniu pasirinkimu prisidedame prie švaresnio miesto bei klimato kaitos mažinimo“, – pabrėžia „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Kadangi Žemės diena minima balandžio 22 dieną, „Bolt“ šią savaitę taiko simbolinę 22 proc. nuolaidą kelionėms elektriniais paspirtukais bei elektriniais arba hibridiniais automobiliais. Pigesnės kelionės alternatyva „Bolt“ klientams iki balandžio 23 d. galios piko valandomis (nuo 7 iki 9 ir nuo 16 iki 18 val.)

„Siekiame gyventojams suteikti kuo labiau prieinamas aplinkai draugiškesnes paslaugas. Todėl esame įsitikinę, jog tvaresnės kelionės neturėtų būti brangesnės. Džiaugiamės, kad „Bolt“ klientai vis labiau tai įvertina. Jau dabar „Žalioji“ pavėžėjimo kategorija veržiasi į populiariausių gretas, ir esame išsikėlę tikslą, kad, pasibaigus karantinui ir žmonėms sugrįžus į ankstesnį ritmą, ji taptų viena iš trijų dažniausių pasirinkimų mūsų platformoje“, – sako A. Pacevičius.

„Bolt“ jau anksčiau skelbė, kad, siekiant paskatinti ne tik keleivius, bet ir pavežėjus persėsti į draugiškesnius aplinkai automobilius, automobilius su EV valstybinių numerių kombinacija vairuojantys pavežėjai Vilniuje ir Kaune šiemet nemoka jokio komisinio mokesčio.