Vaikų vasaros poilsio stovykla „Sveika gyvensena“

Juknaičių pagrindinėje mokykloje birželio 23 - 30 dienomis vyko vaikų vasaros poilsio stovykla „Sveika gyvensena“ 5 - 8 klasių mokiniams.

Jaunieji juknaitiškiai stovyklos metu keliavo po Šilutės rajoną.

Stovyklos tikslas buvo suteikti ir įtvirtinti žinias apie sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo reikšmę, ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius.

Pirmąją dieną vaikai  mokyklos kieme žaidė judriuosius žaidimus, jėgas išbandė estafetėse. Kintų Vydūno kultūros centre jie susipažino su Mažosios Lietuvos regiono etniniu simboliu – Kuršmarių laivų vėtrunge ir gavę paruoštą išpjaustytą vėtrungės – magnetuko šabloną jį nusidažė norimais spalvų deriniais. Grįždami vaikai aplankė Aukštumalos pažintinį taką, susipažino su pelkei būdinga augmenija ir gyvūnija.

Kitą stovyklos dieną, išklausę paskaitą apie sveiką gyvenimo būdą stovyklautojai mokykloje gamino sveikus patiekalus ir desertus. Edukacinėje išvykoje į „Vinetu kaimą“ mokiniai sužinojo Amerikos indėnų kultūrą, istoriją ir gyvenimo išmintį, įveikė kliūčių ruožą, išbandė rankos taiklumą, šaudydami iš lanko į taikinį.

Paskutiniąją dieną visi vyko į Stubrių mini golfo aikštyną, kur žaidė mini golfą, stalo tenisą, badmintoną, futbolą.

Grįžę aptarė stovyklos veiklą, visi sakė, kad norėtų ir kitą vasarą dalyvauti panašioje stovykloje.