„Purienos“ gydytojų šeimą papildė dar du jauni specialistai

PetniunaiŠilutės medicinos centre „Puriena“ ir vėl gydytojų kolektyvo papildymas – čia pradėjo dirbti du nauji šeimos gydytojai: Inesa Petniūnienė ir Kęstutis Petniūnas.

Ši jauna gydytojų šeima šią vasarą baigė studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU), atliko rezidentūrą Kauno klinikose, ir įgiję šeimos gydytojo kvalifikacijas atvyko į Pamario kraštą.

Norėjo rūpintis visa šeima

Inesa ir Kęstutis pasakoja, jog jiems nekilo dvejonių kur – didmiestyje ar mažesniame mieste pradėti savo darbinę praltiką. Pasak poros, nuo pat rezidentūros studijų pradžios jie planavo ieškoti darbo mažesniame mieste, kur nevargina didmiesčiui įprastas šurmulys, o gyvenimo tempas ramesnis. Petniūnai sako jau žinoję, jog tokiuose mažesniuose miestuose ir žmonės yra nuoširdesni, todėl ir santykiai su pacientais gali būti artimesni. O tada ir dirbti turėtų būti lengviau.

Visa tai Inesa ir Kęstutis sako ir atradę vaizdingame Pamario krašte Šilutėje.

Pašnekovai džiaugiasi ir savo pasirinkta specializacija. Anot jų, įgyta šeimos gydytojo kvalifikacija suteikia galimybę rūpintis visomis vienos šeimos kartomis – nuo nėščiųjų, naujagimių priežiūros iki garbaus amžiaus sulaukusių pacientų. Tai irgi didelis pliusas, nes leidžia geriau pažinti savo pacientus, užtikrinti jiems ilgalaikį ir tęstinį gydytojo rūpestį jų sveikata Kartu tai yra ir galimybė ne tik gydyti jau sergantį pacientą, bet ir mokyti jį bei visą jo šeimą išvengti ligų ir jas kontroliuoti.

„Taip abipusiai bendradarbiaujant galima išvengti daugelio ligų, jų paūmėjimų ir komplikacijų“, – sako sutuoktiniai.

Kviečia atvykti ne tik susirgus

Inesa yra kilusi iš kaimyninio Tauragės rajono, o Kęstutis – tikras alytiškis. Jaunieji specialistai prisimena, kad jų sprendimą atvyti į Šilutę lėmė netikėtas ir malonus kvietimas prisijungti prie profesionalaus „Purienos“ medicinos centro kolektyvo.

„Dvejonių ateitį susieti su Šilutės miestu nebuvo, tad netrukus ir sutarėme su įstaigos vadovais“, – sako jie.
Šeimos gydytojai Inesa ir Kęstutis Petniūnai jau laukia savo būsmųjų pacientų. Visiems pamariškiams jie linki rūpintis savo sveikata, o pas gydytojus apsilankyti ne tik susirgus, bet nepamiršti atvykti ir pasitikrinti profilaktiškai.
„Tikime, kad kartu mums ir jums pavyks išvengti daugelio susirgimų“, – sako medikai.