Už vaikščiojimą pėsčiomis gavo dovanų

Visuomenės sveikatos biuro direktorę V.Vaivadaitę (kairėje) Judriosios savaitės dalyviai tikino dabar dar dažniau vaikščiosiantys pėsčiomis. / © silutesnaujienos.lt

Ar lyja, ar sninga, jie vis pėstute, – taip galima pasakyti apie būrelį šilutiškių, kasdien į darbą, į mokyklą ir iš jų keliaujančių pėsčiomis arba važiuojančių dviračiu. Tas būrelis šiemet dalyvavo ir Europos Judriojoje savaitėje, o vakar susirinko į Visuomenės sveikatos biurą atsiimti prizų.

Šilutės r. visuomenės sveikatos biuras šilutiškius prisidėti prie Europos Judriosios savaitės renginių kviečia jau antrus metus.

Pernai nebuvo sulaukta nė vieno užsiregistravusio dalyvio, užtat šiemet jų būrys gana gausus.

Vaikščiojimo pėsčiomis mėgėjas Savivaldybės Komunikacijos skyriaus vedėjas Romualdas Eglinskas tokį būdą patekti į darbą propaguoja ištisus metus. Švietimo skyriaus vyr. specialistė Nijolė Rimkuvienė prisipažįsta „tokią akciją“ laisvanoriškai vykdanti jau gal ketvirtus metus, o dviračiu važinėjanti visą gyvenimą.

Tačiau ji pastebėjo, kad dviračiu važinėjančius šilutiškius vertėtų vadinti… savižudžiais – toks nesaugus yra šis judėjimo būdas mūsų mieste.

„Automobilių vairuotojai net nepastebi dviratininkų, tarsi šie būtų nematomi“, – savo patirtimi dalijasi Nijolė.

Važiuoti dviračiu N.Rimkuvienei taip smagu, kad turi net 3 tokias transporto priemones. Sako prieš keletą metų jautusi savotišką nepatogumą, mat dviratis Lietuvoje vis dar tebėra neįprasta transporto priemonė. O nuvažiavusi į Vokietiją ir Olandiją šio komplekso atsikratė, nes pamatė, jog tenykščiai dviračiu važiuoja beveik visur ir visada.

Judriojoje savaitėje noriai dalyvavo ir vairuotojai iš Savivaldybės – Albinas Bučinskas ir Rimvydas Stakvilevičius. Ir šie vyrai į darbą keliauja pėstute.

Į mokyklą pėsčiomis pėdina ir visas būrys Traksėdžių mokinių bei aštuntokė Vilmantė Daukšaitė iš Pamario pagrindinės mokyklos.

Kelią nuo namų iki Šilutės muziejaus kasdien mielai nueina jo direktorė Roza Šikšnienė, mielai į darbą vaikšto Kaimo reikalų skyriaus specialistas Artūras Losius ir daug kitų šilutiškių.

Apdovanoti specialiais Judriosios savaitės prizais jie tikino dabar dar dažniau vaikščiosiantys pėsčiomis.