Policija primena: pasikeiskite padangas, neviršykite greičio, atnaujinkite vaistinėles

Iki lapkričio 10 d. visi vairuotojai turi pasikeisti vasarines padangas į žiemines. Už netinkamą padangų naudojimą skiriama bauda nuo 30 Eur iki 40 Eur.

Pixabay.com nuotr.

Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis, leidžiama važiuoti tik žieminėmis, demisezoninėmis arba dygliuotomis padangomis.

Lapkritį draudžiama eksploatuoti su vasarinėmis padangomis mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi. Visiškai naudoti vasarines padangas draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais.

Automobilio su dygliuotomis padangomis galas turi būti pažymėtas skiriamuoju ženklu – baltu lygiakraščiu trikampiu su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje, žiemą jų protektoriaus gylis negali būti mažesnis nei 3 mm. Svarbu įvertinti ir tai, kiek laiko jau naudojamos padangos, nes protektoriaus gylis ne visada parodo tikrąją jų būklę – guma gali būti sukietėjusi ir praradusi reikalingas savybes.

Teisingai parinktos ir prižiūrimos padangos turi didelę įtaką eismo saugumui. Policijos pareigūnai pastebi, kad, iškritus pirmam sniegui ar susiformavus ledui, kurie vairuotojus dažnai užklumpa nepasiruošusius, daugėja eismo įvykių ir nuvažiavimų nuo kelio. Šiemet iki spalio 1 d. užfiksuota 316 atvejų, kai padangos naudojamos netinkamai.

Nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. automagistralėse ir greitkeliuose negalima viršyti 110 km/h greičio.
Vairuotojai vaistinėles automobiliuose turės atnaujinti iki 2023 m. liepos 1 d. Pasikeitė pirmosios pagalbos rinkinio sudėtis – jame turi būti 2 turniketai. Už netinkamą pirmosios pagalbos rinkinį ar jo neturėjimą, vairuotojams skiriama bauda.