Šilutės baseino kainos nusileis tik garsiajam Kauno olimpiniam baseinui

Šilutiškiai nekantriai laukia, kada pagaliau bus atidarytas sporto kompleksas, dar kitaip vadinamas Laisvalaikio ir sporto namais, kurie priskirti valdyti Šilutės sporto mokyklai. Visi laukia baseino teikiamų malonumų, tačiau ši pramoga vis dar nepasiekiama. Priminsime, kad buvo planuota baseiną atidaryti ir praėjusiųjų metų spalį, ir lapkritį, ir gruodį, o dabar jau 2023-ųjų vasaris, bet plaukimo takeliai dar uždaryti.

Laukimo nuotaikos priblėso, kai viešumoje pasirodė baseino paslaugų kainoraštis, kurį pernai gruodį patvirtino rajono Taryba. Kainos, anot daugumos šilutiškių, įspūdingos ir įkandamos tik išrinktiesiems.

Naudosis tik vandens pramogomis

Kada gi šilutiškiai galės išbandyti baseino malonumus, – paklausėme Šilutės sporto mokyklos direktoriaus Aivaro Lileikio. Anot jo, šis ir yra sunkiausias klausimas, nes neaišku, kaip ir kada statybininkams pavyks pastatą priduoti visoms komisijoms.

Kol kas šilutiškiai turi suprasti, kad pastate, esančiame Rusnės g. 10A, veiks ne tik baseinas,  kuris bus pasiekiamas kiekvienam, atvėrusiam kišenę, bet ir pirtys, taip pat sporto salės: bokso, dziudo, sunkiosios atletikos, lengvosios atletikos maniežas. Pastarosios erdvės bus skirtos Sporto mokyklos auklėtiniams, jų sportiniam ugdymui. Kaip sakė A. Lileikis, planuojama, kad gegužės mėnesį bus atidaryta ir didelė treniruoklių salė, kurioje lankytis jau galės visų rajono vietovių gyventojai. Apie būsimos treniruoklių salės kainas kol kas direktorius nieko negali pasakyti, nes jos dar nėra nustatytos. Tačiau, kai tik sporto ir sveikatingumo kompleksas bus atidarytas, baseinas lankytojų lauks visą savaitę, dirbs net septynias dienas.

Noras plaukioti dingo

Viešai paskelbtas baseino paslaugų kainoraštis beveik kasdien viešuosiuose socialiniuose tinkluose kelia audringas diskusijas. Šilutiškiai nesidrovi prisipažinti, kad daugeliui net noras išbandyti plaukimo takelius praėjo, kai sužinojo apie šio malonumo kainas.

Taigi, kadangi Lietuvoje praėjusiais metais atsidarė keli nauji baseinai, paanalizuosime, kiek kainuoja paslaugos kituose miestuose, ir kiek jos kainuos Šilutėje.

Vandens pramogos, pirtys (vienkartiniai bilietai 1 asmeniui) Šilutėje

Tuo tarpu vandens pramogų, pirčių abonementinio bilieto kainos Šilutėje šoka iki 640 Eur.

Už pusvalandį uždelsto laiko papildomai teks primokėti 2 eurus, o užtrukus ilgiau bus skaičiuojamas valandinis įkainis. Su šeimos kortele bus taikoma 10 proc. nuolaida.

Pigiau ir sostinėje, ir pas kaimynus

Neseniai Vilniuje atidarytame Lazdynų baseine vienkartinio apsilankymo kaina – nuo 9 eurų darbo dienomis (nuo 10:00 iki 16:00 val.) iki 15 eurų neribotomis valandomis ir savaitgaliais. Sumažinto abonemento kaina – 35 Eur – siūloma šeimai su vienu vaiku nuo 6 iki 18 metų amžiaus ir 40 Eur šeimai su dviem ar daugiau vaikų. Moksleiviams, studentams, pedagogams, senjorams ir neįgaliesiems, pateikusiems pažymėjimus, suteikiama 20 proc. nuolaida, o vaikai iki 6 metų amžiaus su suaugusiojo palyda įleidžiami nemokamai.

Mėnesinis narystės mokestis mokant kas mėnesį ir pasirašius metinę sutartį – 45 Eur (iš viso 540 Eur), o įsigyjant metinį abonementą ir mokant iš karto – 41 Eur (492 Eur).

Vilniaus Fabijoniškių baseine vienkartinis apsilankymas kainuoja 12 eurų, 1 mėn. narystė – 79 eurai, 3 mėn. – 135 eurai, o 12 mėn. – 408 eurai.

Kauno Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkančiame olimpiniame baseine neribota metinė narystė siekia 680 eurų. Vienkartinis apsilankymas baseine suaugusiajam kainuoja 12–17 Eur, priklausomai nuo apsilankymo laiko, vaikams – 6–8 Eur. Visos dienos su savaitgaliais 1 mėn. abonementas vaikui kainuoja 41,5 Eur, suaugusiajam – 83 Eur, 3 mėn. (12 kartų) – 100 Eur, o neribota metinė narystė – 680 Eur.

Jonavoje atidarytame baseine nustatyta, kad vietiniams gyventojams apsilankymas plaukimo baseine ir SPA erdvėse kainuoja pigiau nei miesto svečiams. 2 valandos plaukimo baseine darbo dienomis suaugusiam jonaviečiui kainuoja 5,6 Eur, ne Jonavos rajono gyventojui – 8 Eur. Brangiau už apsilankymą baseine ir SPA erdvėse reikės mokėti po 17 val. ir savaitgaliais. Didžiausia kaina, nustatyta suaugusiam Jonavos rajono gyventojui siekia 11,2 Eur.

Klaipėdos baseine suaugusiajam vienkartinis 3 val. apsilankymas darbo dienomis iki 16 val. kainuoja 7 eurus, bet kuriuo darbo dienos metu – 13 eurų, o vaikui – 6 eurai. 1 mėn. abonementas darbo dienomis iki 16 val. kainuoja 40 eurų, o visą dieną – 60 eurų. Vaikui atitinkamai – 25 ir 30 eurų. Norint naudotis ir pirčių zona, teks primokėti 10 eurų.

Palangos baseine vienkartinis 1 val. apsilankymas darbo dienomis kainuoja 10 eurų, o savaitgaliais – 13 eurų. 2 val. – atitinkamai 13 ir 16 eurų. Mėnesio abonementas (darbo dienomis iki 17 valandos) kainuoja 60 eurų, 3 mėn. – 141 euras, 6 mėn. – 270 eurų, metinis – 480 eurų. Neribotas metinis abonementas – 600 eurų.

Širvintų baseine 2 val. apsilankymas baseine su pirčių zona suaugusiam asmeniui atsieis 9 eurus darbo dieną, savaitgaliais – 12 eurų. Vaikams iki 6 metų kaina – 2-5 eurai, studentams ir moksleiviams – 7,5 Eur darbo dieną, ir 10 eurų savaitgalį. Mėnesio 2 val. abonementas visomis dienomis su pirtimis (10 kartų) suaugusiems čia kainuoja 65 eurus, studentams ir moksleiviams – 50 eurų, pensininkams – 40 eurų. Mažasis abonementas 4 mėnesiams (neribotas apsilankymų kiekis ir trukmė) – 240 eurų, o iki 17 val. be pirčių – 150 eurų.

Plungė dar stato savo baseiną, bet jau paaiškėjo paslaugų kainos. Vaikus iki 4 metų planuojama įleisti nemokamai, vaikams nuo 5 iki 7 metų (imtinai) apsilankymas baseine kainuos 5 eurus. Suaugusiesiems kainos priklausys nuo to, kada jie lankysis: darbo dienomis iki 17 val. – 8 eurai, po 17 val. – 10 eurų, savaitgaliais (penktadienį nuo 17 val., šeštadienį, sekmadienį) ir šventinėmis dienomis – 12 eurų. Baseine bus galima praleisti 2 valandas. Vaikams, moksleiviams, studentams, pensininkams – 20 proc. Turintiems šeimos kortelę – papildoma 20 proc. nuolaida, neįgaliems asmenims iki 21 m. nuolaida – 100 proc., o jį lydinčiam asmeniui – 50 proc.

Taigi, Šilutė savo kainomis nusileis tik vienam baseinui – garsiajam Kauno olimpiniam…