Kovo 11-ąją šventė ir rajono seniūnijos

Daug svarbių datų turi mūsų valstybė. Šiemet jau paminėjome Sausio 13-ąją, Vasario 16-ąją, o savaitgalį – Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Esame laisvi ir tuo didžiuojamės, savo džiaugsmą galime išreikšti šimtais būdų, o pats smagiausias – susiburti draugėn ir atšvęsti valstybės gimtadienį. Tad antrąjį valstybės gimtadienį smagiai šventė ir seniūnijų gyventojai.

Saugose

Kovo 11-ąją vilkytiškiai susirinko vietos pagrindinės mokyklos salėje. Į šiltą pabendravimą įsiliejo mokiniai, Saugų seniūnijos specialistai, bendruomenės nariai. Šventę, pasidabinusi tautiniu apdaru, vedė pedagogė Dalia Genčiuvienė. Sugiedotas Lietuvos himnas, sveikinimo žodžius tarė mokyklos direktoriaus pavaduotoja Violeta Jurgelevičiūtė, seniūnijos specialistas Kęstutis Sadauskas. Kiekviena klasė buvo paruošusi sveikinimą šokiu, daina ar posmu apie tai, ką kiekvienam reiškia ši diena. Nuo moksleiviško šurmulio aidėjo visa mokykla, negalėjai nesigrožėti veržlia jaunyste.

Meninę kompoziciją, tarp kiekvienos klasės pasirodymų – iškilmingu Lietuvos vėliavos įnešimu ir gimtadienio tortu su žvakutėmis, kurios buvo užpūstos visiems sugalvojus ypatingą gimtadienio norą, vainikavo bendras visų moksleivių, apsirengusių trispalviais marškinėliais, šokis.

Žemaičių Naumiestyje

Trumpu prieš 33 metus kovo pradžioje vykusių politinių įvykių prisiminimais prasidėjo Nepriklausomybės dienos minėjimas Žemaičių Naumiesčio muziejuje. Prieš keletą dienų naumiestiškio Remigijaus Judženčio dovanota Aukščiausiosios tarybos narių pasirašyta šio dokumento kopija buvo gera įžanga. Po sugiedotos „Tautinės giesmės“, muzikinę preliudiją savo kūrybos dainomis susirinkusiems atliko Valerijonas Krutikovas. Likusią minėjimo dalį užėmė muziejininkas Saulius Sodonis pristatydamas miestelio istoriją. Savo pasakojimą pavadinęs „Naumiestis laiko tėkmėje: nuo Nowe Miasto, Aleksandrovskoje iki dabartinio Žemaičių Naumiesčio“ jis pasidalino įžvalgomis apie šio miestelio atsiradimą, jo vardo kilmę.

Naumiestiškaims savo kūrybos dainas atliko V. Krutikovas

Vainute

Vainutiškiai taip pat iškilmingai paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Ta proga šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje surengta iškilminga ceremonija, pavadinta „Lietuva – mano kelias“. Jos metu vainutiškiai nutarė į Vainuto seniūnijos Garbės piliečių knygą įrašyti savo miesteliui ir seniūnijai nusipelniusį žmogų. Tokiu žmogumi pasirinktas Šilutės savivaldybės meras, vainutiškis Vytautas Laurinaitis, jis ir pasirašė Garbės piliečių knygoje.

Vainutiškiai ceremoniją surengė šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

Koncertavo iš Šilutės atvykę ansambliai „Mingė“ ir „Vaivora“, Vainuto moterų ansamblis „Kosmėja“.

Katyčiuose

Katytiškiai irgi sveikino vieni kitus su 33-uoju Nepriklausomybės pavasariu kovo 10 d. susirinkę į seniūnijos salę. Literatūrine kompozicija renginį pradėjo Katyčių moksleiviai, visi sugiedojo Tautišką giesmę. Sveikinimo žodžius susirinkusiems išsakė seniūnė Gražina Kungienė, kiti svečiai, šoko seniūnijos moterų linijinių šokių grupė, surengtas intelektualus žaidimas „Mes – dalis Tavęs“. Renginio organizatorė Nijolė Stanelienė visiems linkėjo didžiuotis, kad esame veržlios, ryžtingos ir laisvos šalies piliečiai ir auginti šį jausmą širdyse.

Katyčiuose surengtas žaidimas „Mes – dalis tavęs”.

Tad didžiuokimės, kad esame lietuviai, ir niekam neleiskime iš mūsų atimti to, ką mums suteikė tėvai, seneliai – mūsų laisvės.