Gripas atėjo ir į Šilutę

woman-698957 960_720Gripas įsisiautėja ir visoje Lietuvoje, ir Šilutės rajone, jo atėjimą jau pajuto ir šeimos gydytojai, ir ligoninės Vaikų ligų skyriaus medikai.  

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (KVSC) duomenimis, 4-ąją šių metų savaitę rajone užregistruoti 52 gripo atvejai, 14 susirgusiųjų – vaikai. Ūmiais viršutinių kvėpavimo takų katarais susirgo kur kas daugiau – net 290 žmonių, 206 iš jų – vaikai.

Sergamumo rodiklis  10-čiai tūkstančių gyventojų jau siekia 87, 2.

KVSC Šilutės skyriaus specialistė Rima Mačijauskienė suskaičiavo, kad praėjusiais metais tuo pačiu laiku buvo užregistruota 166 gripu sergantys žmonės, 99 iš jų buvo vaikai. ŪVKT katarais tuomet sirgo 188 žmonės, 126 iš jų – vaikai. Pernykštis rodiklis buvo panašus – siekė 85,51.

Šilutės ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Vaidilutė Intienė sakė, jog gripas yra ta liga, kurios vienas pagrindinių gydymo būdų yra “išgulėti”. O į ligoninę patenka tik tie vaikai, kuriems išsivysto gripo komplikacijos. Tačiau praėjusią savaitę gripo alsavimą pajuto ir ligoninės medikai. Per savaitę į skyrių buvo paguldyti 3 vaikai, kuriems išsivystė gripo komplikacijos.

Tiesa, Šilutėje situacija kol kas geresnė, nei kai kuriuose kituose šalies miestuose, kur dėl gripo epidemijos jau uždaromos ir atskiros mokyklų klasės.