Šilutės bibliotekos vardas sostinėje skambėjo ne kartą

DSCF4309Besibaigiant jubiliejinei 15-ajai Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos specialistai dalyvavo Lietuvos bibliotekininkų draugijos organizuotoje tarptautinėje konferencijoje „Biblioteka: informacija ir žinios – kiekvienam“. Konferencija vyko Lietuvos Respublikos Seime.

Šilutės bibliotekininkai gavo net kelis respublikinius apdovanojimus.

Šios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės tikslas – atsižvelgiant į Liono deklaracijos svarbą, parodyti bibliotekų vaidmenį mažinant informacinę atskirtį, ugdant informacinio raštingumo gebėjimus, padedančius rasti patikimus duomenis ir kokybiškas paslaugas.

Tarptautinėje konferencijoje dalyvavo IFLA (Tarptautinė bibliotekų asociacijų ir institucijų federacija) prezidentė Sinikka Sipila, Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis, Ministro Pirmininko patarėjas kultūrai Faustas Latėnas, LR Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Mindaugas Bastys, kolegos bibliotekininkai iš kaimyninių šalių: Latvijos, Estijos, Danijos.

Pirmoji, šventiška, konferencijos dalis buvo skirta pagerbti bibliotekininkus geriausiai dirbusius per praėjusius 2014 metus. Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkei Daliai Vasiliauskytei įteiktas Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko padėkos raštas ir vardinė dovana už bibliotekos, kaip reikšmingos žinių visuomenei institucijos, puoselėjimą, už knygų ir kultūros platinimą.

Šilutės bibliotekai atiteko dar vienas garbingas apdovanojimas – „Išminties marės“. Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešoji biblioteka šilutiškiams įteikė liudijimą už tradicijų puoselėjimą bei naujų, patrauklių darbo formų ieškojimą, skaitymo skatinimą, organizuojant įdomius, prasmingus, vartotojų poreikius atitinkančius kultūrinius, edukacinius, informacinius renginius. UAB „Finaneta“ įsipareigojo pagaminti spaudos darbų už 500 eurų.

Dviejų dienų trukmės konferencijoje pranešimus skaitė mokslo ir politikos atstovai, profesionalūs bibliotekų praktikai, komunikacijos ir informacijos specialistai.

Konferencijos metu buvo pristatyta Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka kaip gerosios patirties praktikė. Pranešimą „Biblioteka – iniciatorė, mokytoja, patarėja, bičiulė…“ skaitė Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė Sandra Jablonskienė. Ji kalbėjo apie tai, kaip skatinti informacijos ir žinių formavimąsi bendruomenėse, didinti informacijos prieinamumą gyventojams, sudarant palankias sąlygas mokytis, įtvirtinti žinias, jas tobulinti ir pritaikyti praktikoje. Kalbėta apie bibliotekos inicijuotus įvairius projektus ir idėjas, telkiančias bendruomenes, verslo atstovus, partnerius ir bičiulius.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu vyko trumpo metražo filmų konkursas „Biblioteka: informacija ir žinios kiekvienam“. Bibliotekos komandai už pristatytą filmuką įteiktas II vietos diplomas ir vertinga dovana.
Taip šilutiškiai bibliotekininkai papildė 2014 metų bibliotekos trofėjų bagažą.