Ketvirtokų palydos – su baltu žirgeliu

Bikavenu mokyklos ketvirtoku palydosVainuto gimnazijos Bikavėnų skyriuje nuskambėjo atsisveikinimo skambutis dar vienai ketvirtokų laidai. Laikas bėga labai greitai ir vaikams teko skirtis su pirmąja savo mokytoja Valentina Jasaitiene.

Kasmet baigiantis mokslo metams, Vainuto gimnazijos ketvirtokai kviečia susitikti Bikavėnų skyriaus ketvirtokus. Čia jie susipažįsta su mokykla, bendrauja ir kartu vyksta žaisti boulingą. Jau tradicija tapusi ketvirtokų atsisveikinimo nakvynė mokykloje paliks jų širdelėse pačius gražiausius prisiminimus.

Mokiniams kasmet sudaromos sąlygos išvykti į ekskursiją, šiemet pradinukai vyko į Žemaitijos regioninį parką, Šaltojo karo muziejų, pabuvojo Orvidų sodyboje – akmenų muziejuje.

Atsisveikinimo su mokykla programą pradėjo ketvirtokai vaidinimu „Skruzdėlytė tauškalytė“, kuriam scenarijų parašė mokytoja Valentina, vaidintojams talkino bibliotekininkė D.Puidokienė. Vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo lietuvių ir anglų kalbomis. Trečiokai su mokytoja Jovita Košinske sukūrė ketureilius apie ketvirtokus ir padovanojo varpelius prisiminimui.Bikavenu mokyklos ketvirtoku palydos 1 O trečiokai perėmė simbolinį raktą ir pasižadėjo saugoti mokyklą.

Gražiausias svajones ir didžiausius norus ketvirtokai paleido su balionais į orą, jų skrydis buvo įspūdingas, kaip ir pati šventė.
Prie mokyklos vartų ketvirtokų laukė papuoštas vežimaitis, kurį važnyčiojo Jonas Kurlinkus. Su baltu arkliuku ir pačiais geriausiais prisiminimais apie savo gražią mokyklą ketvirtokai kartu su savo mokytoja skambindami varpeliais važiavo per Bikavėnų kaimą.