Žemaičių Naumiestyje – kalėdinis Nykštukų miestelis

IMG 8727Šilutės rajono savivaldybės administracija kartu su partneriu – asociacija „Žemaičių Naumiesčio bendruomenė“ nuo 2017 m. vykdo projektą „Paslaugų šeimai plėtojimas Šilutės rajone“, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Projekto įgyvendinimo metu Žemaičių Naumiestyje veikia Bendruomeniniai šeimos namai, kuriuose teikiamos įvairios projekte numatytos paslaugos šeimoms.

Artėjant gražiausioms metų šventėms Bendruomeninių šeimos namų kolektyvas nutarė nudžiuginti savo esamus ir būsimus klientus sukurdamas jiems savo kiemelyje tikrą kalėdinę pasaką.IMG 8800
Prie šios idėjos prisidėjo ir šio projekto dalyviai, lankydamiesi šeimų stiprinimo užsiėmimuose – šių edukacinių veiklų metu jie kūrė įvairias kalėdines dekoracijas, kurios vėliau ir papuošė Šeimos namų kiemą. Teritorija tapo tikru Kalėdiniu nykštukų miesteliu! O kad turėtume kur pasislėpti nuo lietaus, įsirengėme nykštukų palėpę, kurioje laukdami švenčių žiūrėsime filmukus ir skaitysime pasakas.

Gruodžio 7 d. įvykusios Kalėdinio nykštukų miestelio atidarymo šventės nesugadino net lietus – nykštukų palėpėje netrūko vaikų klegesio ir juoko. Nykštukė išdalino vaikams Kalėdų senelio laiškus, vėliau vaikai patys rašė laiškus ir juos metė į Kalėdinio pašto dėžutę. Žaidėme ir išdykavome su atvykusia Kalėdų eglute ir jos nykštukais. Mamytė Sandra su dukrele Einarte pasekė pasaką apie Snieguolę ir septynis nykštukus. Vėliau visi vaišinomės karšta kakava ir žagarėliais.

Mieli tėveliai ir seneliai, kad neprailgtų švenčių laukimas, ilgi ir tamsūs vakarai nebūtų nuobodūs, kviečiame su vaikais, anūkais atvykti pas mus, į Žemaičių Naumiesčio Bendruomeninius šeimos namus. Leiskite laiką kartu su šeimos nariais, dalinkitės prisiminimais, juk didesnę švenčių prasmę pajusite būdami kartu ir daugiau laiko skirdami draugystei ir bendrystei.

Kiti susitikimai mūsų Kalėdiniame nykštukų miestelyje numatomi gruodžio 10 ir 13 dienomis nuo 17 val.

Už pagalbą įgyvendinant Kalėdinio nykštukų miestelio idėją dėkojame partneriams: Žemaičių Naumiesčio evangelikų liuteronų bažnyčios bendruomenei ir asociacijai „Žemaičių Naumiesčio jaunimas“.

Išsamesnė informacija apie artėjančius renginius mūsų „Facebook“ paskyroje „Šeimos namai“ arba tel. 8 677 56197.